Pover Voorschoten’97 (zo) hard onderuit tegen Bloemendaal: 0-5

Derde klasse A (zondag)- Met één punt en een doelsaldo van -6 na drie wedstrijden is Voorschoten’97 allesbehalve voorspoedig begonnen aan de competitie. De zondagtak van de groengelen staat op de voorlaatste plaats en zal dus aan de bak moeten. Bloemendaal bevond zich al in het linkerrijtje, waardoor het een zware kluif zou worden voor de jonge ploeg van Huib van Oostrom Soede. Het was dan ook al snel duidelijk dat de Noord-Hollanders een maatje te groot waren. Binnen een half uur stonden de bezoekers al 0-3 voor, na rust kwamen hier nog twee doelpunten bij.

Jurgen Oerlemans merkte snel dat het een lastige wedstrijd zou worden: ,,We wilden ze snel vastzetten door hoog druk te zetten, om er dan als verrassing overheen te klappen. Eigenlijk gebeurde dit juist andersom. Zij zetten hoog druk, waardoor wij er niet doorheen kwamen. Zij heersten op het middenveld en uiteindelijk krijgen we de doelpunten wel heel makkelijk tegen.”

De wedstrijd speelde zich vooral af voor het doel van Jeroen Vlak. De Voorschotense doelman zag dat zijn verdediging het zeer lastig had met de goed combinerende voorhoede van de bezoekers. Het duurde niet lang voordat de oranjehemden uitliepen tot 0-3. Van Oostrom Soede greep snel na het derde doelpunt in met een wissel, waarna aanvoerder Bryan Hilders in de spits ging spelen. De balvaste Voorschotenaar moest voor meer controle in de voorhoede gaan zorgen.

De thuisploeg begon in de tweede helft offensief. Hoewel dit niet tot grote kansen leidde, zorgde dit er wel voor dat de druk voor het doel van Vlak afnam. De grootste kans voor de thuisploeg was voor Hilders, die de bal net naast het doel werkte. Bloemendaal leek het wel te geloven, er werd minder druk gezet en er werden minder kansen gecreëerd. Twee goals van de bezoekers zorgden er nog voor dat de eindstand op 0-5 kwam te staan.

Oerlemans was na afloop realistisch: ,,We hadden in de voorbereiding een paar goede wedstrijden, waardoor we echt in een soort flow zaten. We spelen steeds beter, dat was ook vorige week tegen Aalsmeer te zien. Dan komen we 2-0 voor in de eerste helft, maar geven we het weg in de tweede helft. Nu gaven we het al weg in de eerste helft, dan loop je al snel achter de feiten aan. Volgende week hebben we een belangrijke wedstrijd, tegen onze concurrent onderin Sporting Leiden. Daar moeten we wel echt onze punten gaan pakken. We hebben veel jonge jongens, waardoor er best wat onervarenheid bij onze wedstrijden komt kijken. Soms moet er bijvoorbeeld gewoon een overtreding gemaakt worden, we zijn vaak te lief. Dat moet wel anders de komende tijd.”

Voorschoten’97 – Bloemendaal 0-5 (0-3) 16. Van de Boogaard 0-1, 24. Beeren 0-2, 25. Jager 0-3, 56. Van de Boogaard 0-4, 65. Beeren 0-5. Scheidsrechter: Haripersad

Voorschoten’97: Vlak, Welling (35. Kirkici), T. Mulder, G. Mulder, Beelen (85. Adriaanse), Hilders, Oerlemans, Van Aken, Elligens, Sarmastzada, Bhour (51. Touballi).

Bloemendaal: Van den Brink, Boing, Goes, Klaassen, Jansen, Geldermans, Beeren (66. Van Eck), Van Es (56. Visser), Jager, van der Meer (56. Landheer), Van de Boogaard.