Derde klasse A (hoog)- Voorschoten’97 is er niet in geslaagd drie punten bij te schrijven in deze speelronde. Op eigen bodem werd met 2-4 verloren van IJsselmonde, dat nog wel volop mee doet om de twee promotieplaatsen. Bij de thuisploeg was Niels van den Berg weer eens van de partij. Onze redactie sprak met de veelvuldig doelpuntenmaker.

,,Het zou mij verbazen wanneer IJsselmonde niet bij de eerste twee eindigt. Echt een prima ploeg met een aantal zeer begaafde zaalvoetballers erbij. Dat neemt niet weg dat we kansen hebben gehad om wellicht gelijk te spelen. Er waren weer wat oud gedienden aan boord bij ons met Mike Nikic, die er een paar weken niet bij was, Michael Kers, Robert Toret en Niels Wassenaar. En ik heb ook aardig wat duels moeten missen, maar kon nu ook weer aansluiten. Het verbaasde me dat ik meteen in de basis stond want ik heb weinig kunnen trainen de voorbije tijd.”

Van den Berg bleef negentig minuten staan en dat ging best weer goed. ,,Alleen heb ik nu, een dag later, wel veel pijntjes. Dat heeft misschien ook wel te maken met het feit dat ik anderhalve dag in mijn tuin ben bezig geweest. De hele spelersgroep hielp en dat zegt ook wel wat over hoe de onderlinge sfeer is. Daar liggen de mindere resultaten ook niet aan. Het is gewoon niet helemaal ons seizoen. Tekenend was de 1-1 op slag van rust. We stonden met 1-0 voor en dachten zo te kunnen gaan rusten. Een misverstand tussen een verdediger en de doelman leverde echter alsnog de gelijkmaker op. Onnodig. En zo hebben we wel vaker onszelf tekort gedaan dit seizoen.”

Voorschoten’97 was dus wel aan de leiding gekomen tegen de sterke opponent. ,,We hadden het moeilijk in de openingsfase, maar daarna gingen we aardig mee. Uiteindelijk kon ik de eerste goal binnen tikken na goed voorbereidend werk van Kers, die drie man bezig hield. Ik hoefde alleen maar mee te lopen. Na de rust kreeg ik een tweede kans op een goal, maar mijn ‘stiffie’ ging niet over hun doelman heen.”

Daarna liepen de bezoekers uit naar 1-2 en 1-3. Kers bracht de spanning, dit keer op aangeven van Van den Berg, terug tot 2-3. In de slotminuten scoorde aanvoerder van het Nederlands zaalvoetbalteam op prachtige wijze de 2-4. ,,Daar doe je niets aan. Maar al met al had er denk ik toch een puntje in gezeten. Jammer, we moeten ons zien weg te spelen bij de onderste ploegen. Dat zal nog wel lastig worden want we spelen nog tegen ASC, DIOS en Sporting Leiden. Die ploegen zijn nog in de race voor promotie. Maar goed, we kunnen zelf ook wel wat.”

Van den Berg scoorde alweer zijn vijftiende goal ondanks het gegeven dat de middenvelder/aanvaller behoorlijk wat duels aan zich voorbij moest laten gaan. Het ontging DoCoS niet. De Leidse club zette in op een terugkeer van de belangrijke pion bij Voorschoten’97. ,,Een mooie club ook en ik heb een goed gesprek gehad. Mijn keuze is echter uitgekomen op Voorschoten’97. Dat is echt ‘mijn’ cluppie geworden en ik heb daar veel vrienden. Het is goed zo. Het zou enkel mooi zijn wanneer we uiteindelijk richting de tweede klasse kunnen gaan. De spoeling in de derde klasse wordt wel erg dun. We zouden graag weer spelen tegen ploegen als Teylingen, Foreholte, ROAC en meer regioclubs. Als we straks terecht komen in West I of een ander district vrees ik dat de meeste jongens de brui eraan geven. En dat zou jammer zijn, want er zit nog voldoende leven in de zondagtak van Voorschoten’97.”

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans