Zaterdag wordt de enige Leidse derby in de derde klasse A gespeeld. Na in de heenwedstrijd met 0-1 te hebben verloren, krijgt Sporting Leiden de kans op revanche tegen Lugdunum. Als er iemand bij de fusieclub gebrand is op succes dan is dat Sipan Khalid. De vleugelaanvaller verdedigde eerder de clubkleuren van de ploeg van Roberto Escudero en wil de zeperd van de thuisnederlaag maar al te graag uitwissen.

,,We speelden een dramatische pot die middag. Zelf viel ik pas laat in vanwege het feit dat ik niet geheel fit was, maar ik kon de schade ook niet meer repareren. De zege kwam Lugdunum absoluut toe en eigenlijk hielden ze ons met de 0-1 score in leven. Het zat er echter niet in voor ons en nu willen we uiteraard voor een ander scenario gaan. We staan in de rangschikking maar drie punten achter en bij winst gaan we de andere Leidse club op doelsaldo voorbij en kunnen we wellicht naar plek drie klimmen.”

Khalid is bezig aan een moeizaam seizoen naar eigen zeggen. ,,Ik ben er een maand uit geweest door een enkelblessure en doordat ik anders ben gaan lopen, heb ik problemen gekregen aan de kniebanden van mijn linkerknie. Ondertussen train ik weer volop mee, maar ik kan nog niet zeggen dat ik pijnvrij speel soms. Op zich bijt ik me er wel altijd doorheen, maar ik moet ook wel eens worden afgeremd door de trainer. Door de ongemakken heb ik niet altijd kunnen brengen wat ik voor ogen heb, maar gelukkig heb ik nog dertien wedstrijden om het team te helpen zo hoog mogelijk te eindigen.”

 

 

Met Sporting was de sociaal maatschappelijke dienstverlener, waar de doorgaans trefzekere aanvaller een enorme voldoening uithaalt, op trainingskamp in Albufeira in Portugal. ,,Dat waren topdagen. We hebben veel getraind, de finale gehaald van een toernooitje en daarnaast veel lol met elkaar mogen beleven. Wel was ik gekraakt toen ik thuiskwam, want het waren serieus waar intensieve dagen daar. Eens te meer bleek dat er sprake is van een vriendenteam en dat zie je dit seizoen terug op het veld.”

Sporting speelde pas eenmaal na de winterstop. Op bezoek bij Blauw Zwart werd het 1-1. ,,Het was totaal ongepast dat het afgelopen zaterdag niet doorging, maar we hebben wel geoefend tegen Meerburg (1-5 winst, HK) en dat was een nuttig potje. De groep is eindelijk grotendeels compleet, hoewel Elroy Lammers nog ontbreekt. Ook Peter Hamelink is er niet bij tegen Lugdunum. We hebben tot nu toe veel pech gehad met blessures. We hadden zonder twijfel hoger kunnen staan, maar met de zesde plaats kunnen we onmogelijk ontevreden zijn. Vorig seizoen speelde toen nog VV Leiden zich pas op de slotdag veilig. Overigens vind ik dat de jongens uit het tweede, wanneer ze ons helpen bij blessures, het uitstekend doen.”

De speler, die al eerder in het Morskwartier speelde en ook bij Roodenburg, heeft het prima naar zijn zin. ,,Door het samensmelten van VV Leiden en FC Rijnland is het een grotere en nog gezelligere club geworden. Daar voel ik me thuis. Op zich ben ik met mijn 25 jaar nog wel ambitieus en sta ik altijd open voor een mooie club. Voor nu heb ik echter geen haast en wil ik mezelf eerst verbeteren. Daar begin ik graag zaterdag mee. Ik gok op een 1-3 overwinning. Een glansrol? Daar zet ik op in tegen Lugdunum. Tegen Van Nispen een week later, de koploper, mag dat ook uiteraard. Maar eerst revanche boeken op mijn oude club.”