HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (za) laat VVSB alsnog op gelijke hoogte komen

Sporting Leiden (za) laat VVSB alsnog op gelijke hoogte komen

-

Derde klasse A (zaterdag)- Sporting Leiden kwam vorig weekend niet in actie wegens een afgelast hoofdveld. Concurrent TAVV verzekerde zich in die speelronde van de eerste periodetitel. Om de Ter Aarders bij te benen was een overwinning tegen VVSB in het inhaalweekend gewenst voor de ploeg van Cees van Tongeren. De Leidenaren startten zeer voortvarend en scoorden binnen een halfuur al driemaal, maar de Noordwijkerhouters sleepten er nog een gelijkspel uit. Door de 3-3 bevindt Sporting Leiden zich op de derde plaats, vier punten achter koploper TAVV.

,,Ik denk dat we in de eerste helft een van onze beste helften van het seizoen speelden”, begint aanvoerder Jeroen van Egmond. ,,Met goed combinatievoetbal kwamen we terecht met 3-0 voor. Een grotere tussenstand was op dat moment ook niet onterecht geweest.” Sporting Leiden kwam vroeg op voorsprong via Ronald Mink, die na een mooie individuele actie van Elroy Lammers van dichtbij kon binnen schuiven. Niet lang daarna verdubbelden de Leidenaren de voorsprong. Sipan Khalid stuurde Yannick van der Meel de diepte in, waarna de middenvelder de bal beheerst over de keeper lobde. De derde goal kwam van de voet van Joeri Devilee. Khalid legde af, waarna Devilee de bal koel tegen de touwen schoot.

Het was zeer fraai wat Sporting Leiden liet zien. Langs de kant vielen al vroeg woorden als ‘walk-over’ of ‘monsterscore’. ,,Wellicht dat dat ook een beetje het probleem was”, aldus Van Egmond doelend op deze termen. ,,We dachten dat we er overheen gingen walsen. Dat mocht uiteindelijk niet zo zijn.” Kort voor rust verschalkte Jaap Aartman, aanvoerder van de bezoekers, doelman Andy van der Meulen. Dit gaf de bezoekers hoop op een comeback in de tweede helft.

Deze kwam er ook na de onderbreking. Doordat er niet kordaat werd ingegrepen in de Leidse achterhoede stond Roy van den Bosch plots voor Van der Meulen. De spits van de paarsgelen maakte geen fout en scoorde de aansluitingstreffer. Kort daarop volgde een ongelukkig moment voor de doelman van VVSB. Peter van den Berg kwam in botsing bij een redding, waarna hij per brancard van het veld moest. Hij liep hierbij vermoedelijk een hersenschudding op; LAV wenst Peter een spoedig herstel!

Nadat het spel even stil had gelegen, trachtte Sporting de voorsprong nog uit te breiden. Waar de doelpogingen in de eerste helft nauwelijks op twee handen te tellen waren, ontbrak het in de tweede helft veelal aan de eindpass. Vlak voor tijd viel het doelpunt wel aan de andere kant. Wederom werd er niet hard genoeg ingegrepen achterin, waardoor Van den Bosch voor de gelijkmaker tekende.

Van Egmond weet dat er meer in had gezeten: ,,In de tweede helft dachten we dat we er al waren, we liepen vooral naar achter. Zij gingen alles of niets spelen en dat wierp zijn vruchten af. Ze speelden veelal de lange bal. Die valt dan drie keer goed, waardoor ze drie keer scoren. Vandaag hadden we gewoon de drie punten hier moeten behouden. Dat had er ook zeker in gezeten, we hadden de wedstrijd gewoon goed uit moeten spelen. Helaas hebben we verzaakt.”

Sporting Leiden – VVSB 3-3 (3-1). 7. Mink 1-0, 18. Van der Meel 2-0, 29. Devilee 3-0, 39. Jaap Aartman 3-1, 66. Van den Bosch 3-2, 87. Van den Bosch 3-3. Scheidsrechter: Hoogerbrugge.

Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Van Egmond, Aulic, Te Hennepe, Harfaoui, Mink, Van der Meel (79. Fokkema), Devilee (69. Middelkoop), Lammers (69. Bakker), Khalid.

VVSB: Van den Berg (75. Warmerdam), Jaap Aartman, De Jong (80. Mossel), Taskin, Bierhuizen, Van den Bosch, Koeckhoven, Van der Meij, Wijnands, Jansen (46. Hoek), Joris Aartman.