HomeZaterdagDerde klasseStompwijk ’92 doet zichzelf tekort in Den Haag

Stompwijk ’92 doet zichzelf tekort in Den Haag

-

Stompwijk ’92, dit seizoen ingedeeld in de derde klasse B, opende de competitie in Den Haag tegen WIK. De bezoekers verzuimden in de eerste helft de voorsprong uit te breiden en dat kwam de Meerhorst-bewoners uiteindelijk duur te staan. De Hagenezen knokten zich na rust terug in de wedstrijd en wonnen uiteindelijk met 2-1.

Stompwijk ’92 opende timide en leek het eerste half onder de indruk van het spelen in de ‘grote stad’. Toch kwamen de bezoekers een kwartier voor rust op voorsprong. Nick van den Bosch werkte na een hoekschop van Nick Ammerlaan de bal in het Haagse doel: 0-1.

Hierna volgde een fase met 100%-kansen voor Stompwijk ’92, maar de bezoekers verzuimden tot 4x toe (Ammerlaan 2x, Donny van Marwijk en Dennis van de Linden) deze grote kansen  te verzilveren. Hierdoor bleef de ruststand steken op een schamele 0-1 voorsprong voor Stompwijk ’92.

De tweede helft begon met hetzelfde spelbeeld, maar ook nu lukte het de Stompwijkers niet om de score te verhogen. Zoals een oude voetbalwet betaamt, kregen de bezoekers daarvoor de rekening gepresenteerd. Volledig uit het niets scoorde Roberto Adam ruim 20 minuten voor tijd de gelijkmaker (1-1). De gastheren voelden plots dat er toch een resultaat voor hen inzat en gooiden hiervoor alle mogelijke middelen in de strijd. De beloning kwam een kwartier voor tijd. Na een risicovolle inspeelbal van Stompwijk ’92- keeper Jesper van Leeuwen, kwam de bal in de voeten van Mohamed Oueslati, die de bal over Van Leeuwen lepelde (2-1). In het laatste gedeelte gingen de bezoekers nog wanhopig op zoek naar een punt, maar het mocht niet meer baten.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-1 zege voor WIK, een nederlaag die de Stompwijkers volledig aan zichzelf te wijten hadden. Stompwijk ’92-trainer Patrick Kamperveen na afloop: ,,We hadden voor rust de wedstrijd al moeten beslissen, onbegrijpelijk dat we dan nog maar met 0-1 voor staan. Ook na rust hebben we nog genoeg kansen gehad maar als plotseling die gelijkmaker van hun valt, dan weet je dat die gasten van alles in de strijd gooien om de wedstrijd te winnen. Wat dat betreft zijn we nog veel te bleu en laten we ons imponeren door dit soort tegenstanders. Dit is duidelijk een valse start voor ons’’, aldus de teleurgestelde Leiderdorper tot besluit.

WIK – Stompwijk ’92 2-1 (0-1). 28. Van den Bosch 0-1. 68. Adam 1-1 76. Oueslati 2-1.

Basisopstelling  Stompwijk ’92: Van Leeuwen, J. Sweere, Van den Bosch, Zabala, J. van de Salm, Van Benten, De Haan, Van der Arend, Ammerlaan, Van de Linden, Van Marwijk.