Home Zaterdag Derde klasse Stompwijk ’92 pakt punt bij ODB (1-1)

Stompwijk ’92 pakt punt bij ODB (1-1)

Derde klasse B (zondag)- Stompwijk ’92 ging zondag op bezoek in Den Haag om aan te treden tegen Ons Doel Bereikt (ODB). Na een 0-0 ruststand scoorden beide teams ieder eenmaal en zo eindigde de sportieve wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was Stompwijk ‘92 de betere ploeg, maar tot grote kansen leidde dit nog niet. Hierna werden de bezoekers wat slordiger en kregen de Hagenezen wat meer de overhand. Even leek het erop dat Stompwijk ’92 op voorsprong kwam, maar een vlagsignaal van de grensrechter voor vermeend buitenspel van Rick Luiten belette de 0-1.

Ook na rust was het spelbeeld hetzelfde: Stompwijk ’92 probeerde met opbouwend voetbal tot aanvallend spel te komen en ODB dat het vooral van fysieke strijd moest hebben. Na een goede voorzet van Nick Ammerlaan was Nick van den Bosch dichtbij de openingstreffer voor de bezoekers, maar zijn geschampte kopbal ging net naast het Haagse doel. Een kwartier na rust was het de thuisploeg die op voorsprong kwam, maar een Stompwijks antwoord liet niet lang op zich wachten. Na een goede individuele actie speelde basisdebutant Darian Lambregts zich knap vrij en alleen voor de Haagse doelman bleef de jongeling koelbloedig :1-1.

Een mooie redding van Stompwijk ’92-keeper Jesper van Leeuwen vlak voor tijd verhinderde een Haagse overwinning en zo moesten beide teams zich tevreden stellen met 1 punt. Door dit resultaat nestelt Stompwijk ’92 zich in de brede middenmoot met 5 punten uit 4 wedstrijden.

Stompwijk ’92-verdediger Nick van den Bosch kon na afloop wel leven met het gelijke spel: ,, We hebben begin van dit seizoen gekozen voor een wat meer voetballende spelwijze, maar we spelen nog niet altijd het voetbal dat we graag zouden willen. Met de technische vaardige  jongeren in ons team hebben we daar nu ook de spelers voor, maar het heeft blijkbaar even  wat tijd nodig voordat het er echt uit komt. Vandaag kwam ons gewenste spelletje in ieder geval niet helemaal uit de verf, het was van beide kanten veel kick-and-rushvoetbal. De wedstrijd verdiende daarom geen winnaar, ik kan wel leven met een punt’’, aldus Van den Bosch tot besluit.

ODB – Stompwijk ’92 1-1 (0-0). 59. 1-0 , 68. 1-1 Lambregts.

Opstelling  Stompwijk ’92: Van Leeuwen, Van den Bosch, Van Veen, Disseldorp, Van Benten, De Haan, Van der Arend,  Ammerlaan, Luiten, Lambregts, Van de Linden