HomeZaterdagDerde klasseTAVV lijkt nog maar 1 concurrent te hebben

TAVV lijkt nog maar 1 concurrent te hebben

-

Derde klasse A (zaterdag) – Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat de ploeg uit Ter Aar tegen puntenverlies aanliep en de bescheiden en goedlachse voorzitter Ruud Zonderop weet het nog precies, want vanaf het moment dat de preses terugkwam van vakantie heeft de club uit Ter Aar alleen nog maar overwinningen geboekt! De stevige koppositie is het gevolg. Aarlanderveen is tweede met vijf punten minder, Alphia bleef derde maar het gat met de Alphenaren bedraagt nu al tien punten.

Het is zeker niet zo dat de formatie van trainer Frenk van der Kleij de overwinningen toevallig binnen sleept want de goed voetballende ploeg herbergt de nodige kwaliteiten. In de eerste helft hielden de ploegen elkaar aardig in evenwicht, al had de koploper de iets betere kansen en veldspel. Alleen in het begin moest doelman Edwin Pieterse handelend optreden, maar verder werd er weinig weggegeven.

Aan de andere kant werden Dorus Boddeke en Donny van der Neut een paar keer bijna gevaarlijk na individuele acties, maar Alphia doelman Boas Vet kwam steeds attent zijn doel uit. TAVV kwam eigenlijk nog het best weg toen Randy Verwoerd veel te laat was met een tackle. Niet dat dit bij Match of the Day tot veel ophef zou leiden, maar tot zijn opluchting volstond de arbiter met geel. In de verder sportieve wedstrijd maakte Youri Looyestijn in de eerste helft nog een pittige overtreding, zelfs Bas Nijhuis zou hier minimaal geel voor hebben gegeven, zo niet deze scheidsrechter.

In de tweede helft gingen de lichten aan op het fraaie sportpark “De Bijlen” aan de Zegerplas. De Alphenaren kwamen nu iets meer opzetten zonder dat dit tot grote kansen kon leiden. De ploeg uit Ter Aar kreeg ook zijn mogelijkheden, maar het was typerend dat de openingstreffer uit een dood spelmoment viel. Zoals gebruikelijk nam Jeffrey Pieterse de corner, dit keer een strakke bal over de keeper en Nick Straver kopte bij de tweede paal fraai in: 1-0.

Dit soort ballen lijken er bij ploegen die in de winning mood zitten toch net even makkelijker in te gaan en TAVV pakte dit verlate sinterklaascadeautje maar wat graag uit. De lijstaanvoerder moest nog twintig minuten doorkomen en hoewel het zelf ook nog wel dreigend doorkwam kregen de gastheren nog een paar goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Een paar minuten voor tijd moest Pieterse gestrekt naar de hoek en in blessuretijd redde hij katachtig op een venijnig schot van dichtbij.

,, Ik ben echt heel blij dat ik nu belangrijk kan zijn voor mijn team, in sommige wedstrijden krijg ik amper wat te doen en dat is zeker een compliment aan onze ploeg die ook verdedigend goed in elkaar zit. We hadden een moeilijke wedstrijd verwacht en dat is zeker uitgekomen tegen een goede ploeg. Volgende week nog een wedstrijd tegen Sporting Leiden en dan lekker als koploper de winterstop in. We gaan niet naar het buitenland, maar blijven lekker thuis en gaan nog wel een leuke activiteit doen”, aldus de sluitpost van TAVV.

Inmiddels is er een collecte op gang gebracht om voorzitter Zonderop ook in Ter Aar te houden!

Tenslotte de trainers met hun oordeel. Van der Kleij: ,,We speelden niet groots, maar we hadden veelal de controle. Alphia heeft niet heel veel kansen gekregen. Pas in de slotfase werd het gevaarlijk, maar met Pieterse hebben we een uitstekende doelman in huis.”

Angelo Leverock: ,,Een 0-0 score zou de verhoudingen beter hebben weergegeven. En als er dan toch een ploeg had moeten winnen dan was dat Alphia. Zij hadden recht op twee rode kaarten en dan krijg je dus een andere pot. Daarnaast hadden we bij 0-1 een pingel moeten hebben. En in de eindfase sleepte hun keeper TAVV er doorheen. Jammer dat we niet beloond zijn.”

Alphia-TAVV 0-1 (0-0). 68. Straver 0-1. Scheidsrechter: Kaijen.

Basisopstelling Alphia: Vet, F. Buynink, Duurham, Lipsius, Egberts, D. Buynink, Meijer, Hellingwerf, Bouwhuis, Hoogervorst, De Bruin.

Opstelling TAVV: Pieterse, Van Wijk, Van der Pijl, Otto (62.Modderaar), Konings, Verwoerd, Straver, Pieterse, Boddeke, Van der Neut (76. Van der Hout), Looyestijn (59. Van der Voorn).