Derde klasse A (zondag)- Het had zo’n prachtige, zonnige zondag voor Voorschoten’97 kunnen worden. Bij winst op het bescheiden AVV Alphen had de ploeg van Huib van Oostrom Soede zich op de tweede plaats kunnen nestelen en tevens een reuzenstap kunnen doen richting kampioenspoule. Voorschoten’97 verloor echter met 3-2 en kukelde naar de zevende positie.

Timo van Aken was natuurlijk zeer teleurgesteld, maar aan de kant ook berustend. ,,Het zat er gewoon niet in vandaag, geen moment eigenlijk. Alphen speelde gewoon te goed voor ons. Het was de zoveelste uitwedstrijd waarin we het laten liggen. Geen idee van de oorzaak, maar daar laten we veel te veel punten liggen.”

De cijfers spreken dan ook boekdelen. Voorschoten speelde zeven keer uit en haalde slechts vier punten. Alleen tegen MMO, de op een na laatst, werd gewonnen en dan nog met de grootste moeite ook. ,,We kwamen na de 1-0 uit een vrije trap nog wel gelijk. Ik kreeg de bal voor mijn voeten toen de keeper een schot van Niels van den Berg niet klemvast kreeg. De 1-1 ruststand was nog hoopgevend. Ook toen we met 2-1 achter kwamen en snel de gelijkmaker scoorden via Niels hadden we het idee dat we minimaal gelijk konden spelen. Al snel kwamen we weer achter en toen was het in feite voorbij. Het liep vanaf het begin niet en we konden de knop niet omzetten.”

De strijd om de bovenste zes plaatsen heeft Voorschoten’97 nog niet kunnen winnen, maar er is hoop. De club speelt de laatste drie wedstrijden thuis. Van Aken: ,,We spelen achtereenvolgens tegen Bernardus, Sporting Leiden en tenslotte tegen Warmunda. Natuurlijk wordt Sporting heel lastig, maar die andere twee moeten we kunnen hebben. Als we zes of zeven punten halen zitten we in de kampioenspoule en ik ben er heilig van overtuigd dat we die punten gaan halen.”

AVV Alphen-Voorschoten’97 3-2 (1-1).

Foto’s: met dank aan Voorschoten’97