HomeZaterdagDerde klasseVan Vliet (FC Oegstgeest): ,,Is de basis goed dan komen de punten...

Van Vliet (FC Oegstgeest): ,,Is de basis goed dan komen de punten vanzelf!”

-

Derde klasse A (zaterdag) – Waar bij de laatste wedstrijd FC Oegstgeest een 3-0 voorsprong na twintig minuten zag veranderen in een 3-3 eindstand was het deze zaterdagmiddag uit bij Nieuwkoop op sportpark De Dulen een totaal omgekeerde voetbalwereld. De 2-0 achterstand na achttien minuten werd uiteindelijk in een 2-2 eindstand omgezet door de Oegstgeestenaren waar de thuisploeg vele doelrijpe kansen onbenut liet.

Daniël van Vliet, aanvaller van FC Oegstgeest, was er zeer duidelijk over na afloop: ,,We waren vanaf de eerste minuut zeer slordig in ons balbezit en als de basis niet goed is dan houdt het op. Gelukkig konden we ons in de tweede helft wat herpakken, maar verliep het in de laatste minuten toch echt weer moeizaam bij ons. Maar het puntje is binnen.”

Het laag geklasseerde Nieuwkoop, elfde met drie uit vier, ontving thuis FC Oegstgeest, veertiende en nummer laatst met één uit vier, waar beide teams dus gebaat waren bij een driepunter om te kunnen klimmen op de ranglijst in deze derde klasse A. Maar na het eerste fluitsignaal was het de thuisploeg dat het initiatief nam en alle kansen kreeg. Dennis Boer, in deze wedstrijd vaak in scoringspositie, en Boy Vork zorgden rap voor de 2-0. Pas tien minuten voor rust kwam de uitploeg meer op de helft van Nieuwkoop. Van Vliet: ,,Bob den Hollander kopte toen lekker de 2-1 binnen na een mooie voorzet van Melvin van Gent. Maar toch had Nieuwkoop met een grotere voorsprong de rust kunnen ingaan.”

In de pauze was het duidelijk dat FC Oegstgeest-trainer Nico van der Salm zou hameren op de vooraf gemaakte afspraken. Het leek ook beter te gaan en het spel ging zeker meer op en neer dan in de eerste helft. Zo was het Ruben Groeneveld die zijn kopbal op de lat zag uiteenspatten en terug het veld in en nu wel beheerst kon afronden, 2-2 halverwege de tweede helft. Van Vliet: ,,De grootste kansen bleven verder voor Nieuwkoop en we konden zelfs geen voordeel halen uit twee keer geel voor hun invaller die er net negen minuten in was. Een moeizaam behaald gelijkspel dus, maar een punt dat we hard kunnen gebruiken.”

FC Oegstgeest blijft zo veertiende en laatste met twee uit vijf (6-20) waar Nieuwkoop een plaatsje daalde naar de twaalfde stek met vier uit vijf (8-14). Komende zaterdag is op sportpark de Voscuyl VVC de tegenstander. Na hun overwinning uit bij VVSB staan ze nu tiende met zes uit vijf (7-15). Kan dat geen mooie driepunter worden voor FC Oegstgeest? Want er zit voetballend toch meer en meer muziek in deze ploeg?

Tenslotte de trainer nog aan het woord: ,,We blijven de goals te makkelijk weggeven. Een verkeerde terugspeelbal en niet meelopen met de tegenstander. Dat is echt week in, week uit zo. Daar valt nauwelijks tegenaan te voetballen. Natuurlijk ben ik wel blij met de veerkracht van de ploeg. De uitslagen zijn niet bepaald gunstig voor ons. Het wordt tijd voor een overwinning. We blijven uiteraard optimistisch.”

Nieuwkoop – FC Oegstgeest 2-2 (2-1). 8. Boer 1-0, 18. Vork 2-0, 35. Den Hollander 2-1, 70. Groeneveld 2-2.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Zandbergen, Gianfiglio, Groeneveld, Van Gent, Lichtenbeld, Nieuwenburg, Van Vliet (75. Bakker), Den Hollander (56. Noordhuis), Boerma, De Bruijn en Polet (84. Solleveld).

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl