Voorbeschouwing derde klasse A

Zaterdag 2 november

Be Fair-FC Oegstgeest

Voor de derde keer op rij speelde FC Oegstgeest gelijk. Je kunt er op wijzen dat Nico van der Salm en zijn mannen nog geen enkele winstpartij hebben kunnen bijschrijven, maar je kunt ook zeggen dat er drie keer niet verloren werd. Langzaam maar zeker krijgt het nieuwe FC Oegstgeest vorm. Misschien dat de huidige middenmoter Be Fair, door kenners gezien als een mogelijke prijzenpakker, de eerste club wordt die de punten aan Oegstgeest moet laten. Om wat uit de onderste regionen weg te komen is een zege absoluut nodig. Gelet op de cijfers is Be Fair een merkwaardige club: zes gespeeld, twee gewonnen, twee gelijke, twee verloren, zes doelpunten voor en zes tegen. Dat is toch wel uniek te noemen. Een sterke defensie en een matig scorend team zo zou je zeggen. Kan FC Oegstgeest prettig verrassen in Waddinxveen?

Gouda-Sporting Leiden

Wie stopt Sporting Leiden? Dat lukte CVC Reeuwijk niet zaterdag: het werd met maar liefst 8-1 van de mat getikt. Tegenstander Gouda lijkt voorbestemd ergens in de middenmoot te gaan eindigen. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de equipe van Cees van Tongeren schade zal oplopen. Leek Sipan Khalid de onbetwiste goalgetter van de Leidenaren te worden, zaterdag vond Aymen Mizab maar liefst vier maal het net. Het moet een geruststellende gedachte voor Van Tongeren zijn dat hij niet afhankelijk is van een speler voor de doelpuntenproductie. De trainer, realist als hij is,  rekent zich nog niet rijk; hij weet dat een slippertje altijd op de loer ligt.

Nieuwkoop-Lugdunum

Soufiane Boukhidous is on fire! Wat de spits vorig weekend liet zien is van grote klasse. Zijn scorend vermogen en zijn sleurwerk waren een inspiratie voor de groenwitten waarvan Blauw Zwart het slachtoffer werd. Ook speelde de speler een grote rol bij de overwinning op FC Oegstgeest. Tussen deze wedstrijden liep Lugdunum keihard tegen twee nederlagen aan, waarin de ploeg niet een keer scoorde. Stabiliteit lijkt op dit moment nog ver te zoeken. Willen de Leidenaren een rol van betekenis gaan spelen dan moet er een paar wedstrijden achtereen een puik resultaat neergezet worden. Nieuwkoop is qua resultaten net zo wisselvallig als de bezoekers. De vorm en de scherpte van de dag zullen doorslaggevend zijn. Het laatste bezoek van de kikkers aan de komende tegenstander was geen doorslaand succes: 5-0 verlies.

VVSB-TAVV

Door drie overwinningen op rij heeft TAVV zich bovenaan de ranglijst genesteld samen met Sporting Leiden. Tegenstander VVSB doet het ook meer dan behoren en staat vierde op slechts vier puntjes van de ploeg uit Ter Aar. Geen kat om zonder handschoenen aan te pakken dus. TAVV lijkt echter op een diesel en is na een wat moeizame start inmiddels op stoom gekomen. Zal VVSB ook onder de wielen komen? De selectie van Frenk van der Kley is danig versterkt en zou graag hun krachten willen meten met clubs uit de tweede klasse. Om dat doel te bereiken moet er ook in Noordwijkerhout gewonnen worden.

Voorbeschouwing derde klasse A

Zondag 3 november

Nicolaas Boys-Voorschoten’97

Voorschoten’97 speelde afgelopen weekend 2-2 tegen Van Nispen, maar moest deze tegenstander bevechten met een zeer jong team en ook nog eens een groot deel van de match met tien man. Zo bezien was dat geen gek resultaat. Zondag reist de brigade van Huib van Oostrom Soede af naar Nieuwveen om de lokale club Nicolaas Boys te bestrijden. De Boys hebben nog geen enkele keer het zoet der overwinning mogen smaken en dat is toch wel beneden hun stand. Misschien kan Voorschoten’97 profiteren van de uiterst zwakke start van Nicolaas Boys. Voorschoten’97 zal ongetwijfeld weer aantreden met de nodige spelers uit de A1 of A2. Toch lijkt de stijgende lijn langzaam opgepakt te worden. Hopelijk vertaalt zich dat in een concreet resultaat.

Sporting Leiden-Aalsmeer

Het wil nog niet echt lukken met het elftal van Charl van Goozen. ,,Het was dramatisch slecht van onze kant.” Zondag kreeg het met 6-1 op de broek van Spaarnwoude en zo blijven de Leidenaren vast op de laatste plaats staan zonder ook maar een enkel puntje vergaard te hebben. Het kan niet anders of het zelfvertrouwen zal zo langzamerhand naar het nulpunt gedaald zijn. Men snakt in de Mors naar een overwinning. Het bezoekende Aalsmeer is ook geen hoogvlieger in de afdeling. Ook Aalsmeer verloor met 6-1 van het bepaald niet imponerende Alliance’22. Zou dit dan de tegenstander zijn waar Sporting met smacht op wacht?

Derde klasse B

Stompwijk’92-REMO

De thuisploeg maakte een wonderschoon doelpunt tegen Charlois. ‘Een pareltje’ werd het genoemd. De tegenstander maakte er vier en fraai of niet, ze tellen allemaal even zwaar. Stompwijk miste de sterkhouders Nick van den Bosch en Nick Ammerlaan deerlijk. Achterin meer zekerheid, voorin meer scorend vermogen. Trainer Patrick Kamperveen zou maar al te graag met een complete selectie de gasten uit Den Haag ontvangen met de intrigerende naam Reëel en Moreel. Een zege is beslist ook nodig om niet in de onderste regionen verzeild te raken. Dat zou wel erg treurig zijn na vorig jaar al gedegradeerd te zijn uit de tweede klasse.