vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A en B, zondag 6 oktober

Voorbeschouwing derde klasse A en B, zondag 6 oktober

-

Derde klasse A 

Sporting Leiden-VSV

Door de afgelastingen van vorige week is de derde klasse A zondag nu al onoverzichtelijk. Nu was het voor onze lav clubs toch al moeilijk de kracht in te schatten van de tegenstanders gezien het feit dat het gaat om een heel aantal onbekende clubs. Zo kreeg Voorschoten’97 vorig weekend te maken met een club als VSV en werd onaangenaam verrast. De tegenstander uit Velserbroek bleek te beschikken over een ervaren en gedegen groep spelers met rappe spitsen. Geen wonder dat Voorschoten met 2-5 werd afgetroefd. Sporting Leiden is dus gewaarschuwd. De Leidenaren ondergingen een fikse aderlating en aan  trainer Charl van Goozen de taak er een nieuwe eenheid van te smeden. Tegen VVH/Velserbroek was dat getuige de 0-5 nederlaag nog niet het geval. Zondag wacht VSV en dat wordt een hele kluif voor de Morsclub.

FC Aalsmeer-Voorschoten’97

In een troosteloze wedstrijd van Voorschoten’97 kant gingen de mannen van trainer Huib Oostrom Soede zondag ten onder. Ook in de eerste wedstrijd bleef Voorschoten’97 puntloos. Een matige start is geen onbekend fenomeen voor de Haagse oefenmeester. De zondagtak vanzijn club wordt vooral gezien als opleidingsinstituut en telkenmale moet het team met vele jonge spelers vanaf de basis worden opgebouwd. Ervaren krachten als Roy Elligens en Bryan Hilders zijn een verlangstuk van de trainer, maar ook zij kunnen geen ijzer met de handen breken. Voorschoten’97 moet groeien en wekelijks stapjes maken. Aalsmeer is echter een geduchte tegenstander en of de groengele brigade dan al een klinkend resultaat kan neerzetten is zeer de vraag.

Derde klasse B 

Stompwijk’92 -VV HWD
Voetbalvereniging Het Witte Dorp haalde nog geen enkel punt uit de twee wedstrijden terwijl de thuisclub vorige week op het nippertje gelijk speelde na een eerdere (onterechte) verliespartij tegen WIK. Saai was het allemaal zeker niet in deze wedstrijden, goed is een ander verhaal, maar de weersomstandigheden waren dan ook extreem zondag jongstleden. Hoogste tijd voor een winstpartij zou je zeggen. HWD zou dan het slachtoffer moeten worden. De aanvalskracht van Stompwijkers heeft echter een aardige deuk opgelopen door het vertrek van Enrico Geus. Veel zal neerkomen op Nick Ammerlaan in de rug gesteund door good old Rick Luiten. Verliezen is uit den boze; Stompwijk zou als degradant opnieuw in de onderste regionen terecht komen. Dat moet hoe dan ook voorkomen worden.

Must Read