Derde klasse A Hoog

Blijdorp – Sporting Leiden

Een plek bij de eerste twee, en dus rechtstreekse promotie, is door een slechte serie van één punt uit de laatste drie wedstrijden voor de Leidse ploeg ineens wel heel ver weg. Een plek in de nacompetitie ligt echter nog binnen handbereik dus is het zaak om snel weer eens de volle score binnen te halen en dat moet aanstaande maandag dan maar gebeuren tegen het Rotterdamse Blijdorp. Ongetwijfeld zal er paasmaandag een flinke file richting Blijdorp staan, alleen zal dit voor de gelijknamige diergaarde zijn om aapjes te gaan kijken. Het is voor de ploeg van Kevin Wassenaar zaak om niet voor aap te staan, dat zal niet meevallen want de Rotterdammers zijn in deze serie thuis nog ongeslagen.

DONK – ASC

Ajax Sport Combinatie is nog ongeslagen en staat keurig op een tweede plaats, een plek die aan het eind recht geeft op promotie naar de tweede klasse. Met slechts vijf tegendoelpunten heeft de ploeg het minste aantal tegendoelpunten, dat biedt dus perspectief wetende dat je iedere wedstrijd ook wel een keer scoort. De gastheren uit Gouda wonnen al hun thuiswedstrijden en wisten hierin maar liefst negen keer te scoren, op voorhand dus al een interessante ontmoeting. De voorsprong op de nummer drie op de ranglijst, IJsselmonde, bedraagt drie punten en ook die ploeg treft het team van Mo Bougrine nog in een uitwedstrijd. Alles nog in eigen hand dus waarbij een driepunter een hele goede stap in de richting van rechtstreekse promotie is.

Voorschoten’97 – IJsselmonde

En weer mochten een aantal jonge honden afgelopen zondag ruiken aan het grote werk, met een verdienstelijk punt als resultaat in de uitwedstrijd tegen Slikkerveer. Een jonge groep staat gelijk aan grilligheid en dat lieten de tegendoelpunten ook wel zien, maar foutjes maken is hier ook inherent aan. Aanstaande maandag komt de nummer drie op bezoek, een ploeg die uit de laatste vier wedstrijden twaalf punten haalde, dus weer een pittig vooruitzicht maar wie bijgelovig is en weet dat de kleur van de paashaas geel is die heeft er alle vertrouwen in. Het wordt weer eens tijd voor een overwinning voor de Adegeestbewoners, maar dan moeten de ervaren krachten de jonkies wel bij de hand nemen.

Derde Klasse D Laag

Warmunda – Madestein

De Warmonders kregen afgelopen zondag een flinke tik, er werd met 4-1 verloren van koploper Taurus. Verliezen van de koploper is niet geheel onlogisch alleen de vier tegendoelpunten brachten het totaal hiervan op zeven en dat is in verhouding dan wel weer fors. De thuisploeg staat vijfde op de ranglijst, echter de ploegen bij de eerste vijf staan in verliespunten maar maximaal twee punten van elkaar af. Er is dus nog van alles mogelijk voor de vereniging die ook voor het zaterdagvoetbal heeft gekozen, afscheid nemen van het zondagvoetbal met opgeheven hoofd is dan ook het doel en de tussenstand is dan ook dat men aardig op weg is. De eerste vier van de ranglijst spelen tegen elkaar dus het zou wel eens een hele prettige tweede paasdag kunnen worden, maar eerst zelf de punten binnenhalen.