West 2

Derde klasse A

DWO – Sporting Leiden

Kan je winnen en uiteindelijk toch ook verliezen? Jawel, en dat ondervond de ploeg van Cees van Tongeren afgelopen zaterdag in het duel met DSVP. Na ruim 90 minuten voetbal was de fusieclub met een 2-1 overwinning de gelukkigste, maar eindigde de wedstrijd voor de Leidenaren met negen man vanwege twee rode kaarten. Aanstaande zaterdag gaat de reis naar Zoetermeer om de degens te kruisen met DWO. Gezien de stand op de ranglijst zijn drie punten haalbaar, zeker als je weet dat de tegenstander gemiddeld bijna drie doelpunten per wedstrijd tegen krijgt. Echter hoe groot is het gemis van beide voorwaartsen en zijn de Leidenaren in de breedte sterk genoeg? De heenwedstrijd eindigde overigens in een 2-2 gelijkspel.

NSV’46 – Zwammerdam

De goede serie van tien punten uit de laatste vier wedstrijden werd door Nieuwkoop een halt toegeroepen. De Dammers verloren thuis met 1-2 in een wedstrijd waarin wel voldoende strijd werd geleverd. Aanstaande zaterdag gaat de ploeg op bezoek in Noorden waar  de confrontatie met de ploeg van trainer Dennis van den Ing wacht. Concurrent DWO speelt tegen Sporting Leiden dus het zou zo maar kunnen zijn dat het gat bij een overwinning acht punten bedraagt, een op het oog veilige marge. Eerst zelf winnen is het credo, echter gezien de 3-3 van eerder dit seizoen zal dit geen uitgemaakte zaak zijn. Een understatement om te zeggen dat dit een hele belangrijke wedstrijd is.

VVSB – Lugdunum

Nacompetitie is nog steeds het doel voor de Kikkers. Door de 3-1 overwinning van vorige week tegen Alphia zijn de groenhemden op plek 5 beland op slechts drie punten van nummer 3 Sporting Leiden. Daar waar de Leidenaren de laatste twee wedstrijden wonnen, verloor de tegenstander uit Noordwijkerhout de laatste twee wedstrijden en staat komende zaterdag plek 5 op het spel omdat het verschil tussen beide ploegen slechts 1 punt is in het voordeel van de ploeg van trainer Robert Escudero. Na lange afwezigheid keerden er ook weer een aantal spelers terug en ook de trainingsopkomst zit in een stijgende lijn dus alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannend slot van de competitie en wellicht nog een toetje.

West 1

Derde klasse B

Kagia – ZSGOWMS

Aanstaande zaterdag verwelkomt De Keukenhof weer tienduizenden bezoekers en langs de route van De Bloemencorso staan over het algemeen zelfs een miljoen enthousiastelingen maar dat valt allemaal in het niet bij wat er mogelijk aan de Kikkerbeetstraat 1 in Lisserbroek staat te gebeuren. Na bijna 25 jaar kan Kagia weer eens de kampioensvlag gaan hijsen. Het is de sympathieke club met aimabele mensen van harte gegund. Er zal eerst nog wel gewonnen moeten worden van Zonder Samenspel Geen Overwinning Wilskracht Maakt Sterk, en alhoewel de heenwedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde is er niemand die niet op een driepunter rekent. Mocht er aanstaande zaterdag onverhoopt toch nog een kink in de kabel komen dan resteren er nog vier wedstrijden om het kampioenschap en promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen.