Derde klasse A (zondag)- Voorschoten ’97 ontving op Sportpark Adegeest tegenstander Zwanenburg. Op deze zonovergoten dag werd de wedstrijd gestart met een minuut stilte, in verband met het overlijden van Voorschoten ’97 erelid Theo Kraan. Met de thuisploeg op de twaalfde en de gasten op de tiende positie in de derde klasse A lag er een uitdaging voor de Voorschotenaren de punten thuis te houden.

Vlak na de start van de wedstrijd had Zwanenburg een grote kans op een snelle voorsprong, maar de bal verdween nipt naast goalie Jeroen van Breene. De gasten kregen niet de kans om lang over deze gemiste kans na te denken, Voorschoten ’97 brak op een soortgelijke wijze uit, maar ook de thuisploeg miste de kans.

Voorschoten ’97 keeper Van Breene had vervolgens een belangrijke rol in het geheel. Meerdere malen hield hij Zwanenburg van doelpunten af. Een flipperkast-bal vloerde vervolgens Justin Schouten van de bezoekende ploeg. De speler kreeg de bal keihard in het gezicht, maar kon na verzorging verder spelen. Zowel de thuisploeg als de gasten speelden opbouwend voetbal, waarbij de flanken veelal gebruikt werden. Voorschoten’97 aanvaller Fouad Bhour speelde regelmatig de bal richting teamgenoot Sukru Kirkici, waarna de laatste zich steeds vast liep op de verdediging van Zwanenburg. Na een schitterende, maar te laat dalende vrije trap van Timo van Aken, lukte het diezelfde Van Aken het volgende moment vanaf de middenlijn, volledig los van de Zwanenburg verdediging, de 1-0 te scoren.

Na hands van Zwanenburg in het zestienmetergebied legde scheidsrechter Laros de bal op de stip. Van Aken schaarde zich achter de bal, maar schoot over. De thuisploeg toonde zich na het maken van de 1-0 slim en sterk. De groengelen hadden het beste van het spel en drongen de bezoekende ploeg terug. Keeper Van Breene had, na een overigens prachtige redding, langere tijd verzorging nodig. Even leek het noodzakelijk dat hij gewisseld moest worden, maar verzorger Wim Boting maakte toch het gebaar ‘ok’  richting de dug-out.

Zwanenburg nam na deze situatie de teugels in handen en zette alle zeilen bij om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Voorschoten ’97 leek tevreden met de 1-0 en wilde, zeker ook door de inzet van wisselspelers Vijlbrief en Van den Berg afgesproken te hebben deze wedstrijd rustig uit te spelen. Dat een prachtig geplaatste bal van  Jordy Vierbergen de lat raakte was pech voor Zwanenburg. Mede hierdoor lukte het de Voorschotenaren de drie punten thuis te houden en bezet Voorschoten ’97 na deze wedstrijd de negende positie.

Wout Adriaanse gaf na de wedstrijd aan blij te zijn met het behaalde resultaat: ,,We hebben in de rust met elkaar gesproken en besloten de boel op slot te gooien achterin. Ik ben trots op de strijdlust en het doorzettingsvermogen van het team. Hoewel Zwanenburg getracht heeft er doorheen te breken, hebben wij onze kracht getoond en de wedstrijd in eigen hand gehouden.”

Opstelling Voorschoten ’97: Van Breene, Van der Born, Adriaanse, Mulder, Kikici, Hilders, Sarmastzada, Oerlemans, Bhour (Van der Berg), Van Aken, Elligens (Vijlbrief).

Opstelling Zwanenburg: Hoonte, De Graaf, Bottelier, Verhoeve, Buijs, Von Mauw, Schouten, Van Veen, Vierbergen, De Graaf, Jonker.

 

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans