zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseWarmunda en MMO delen de punten in fysiek duel

Warmunda en MMO delen de punten in fysiek duel

-

Derde klasse D Laag (Zondag) – Het nog ongeslagen Warmunda kreeg MMO uit Hoogmade op bezoek. De bezoekers vertoeven momenteel in de onderste regionen van deze competitie, terwijl de Warmonders juist meegaan met de bovenste ploegen.

De wedstrijd begon op verzoek van de bezoekers een half uurtje later. Keeper Pieter Elsgeest, die zijn opwachting maakte in het eerste van MMO, viel helaas tijdens de warming-up uit met een hamstringblessure. Omdat er geen reservekeeper bij de selectie van MMO aanwezig was, werd er even gewacht op de komst van een vervangende doelman. Voor het publiek was het goed toeven op sportpark Overbos. Nadat de pupil van de week, Miles Geers, de bal in het net had liggen kon er dan eindelijk begonnen worden.

De eerste helft kende een op en neer gaande wedstrijd. Er waren wat kleine kansen aan beide kanten. Voor Warmunda probeerde Hamza Harmouch, Brian van Noort, Ouassim el Bakiri en Billal El Kourami via combinatievoetbal de MMO defensie kapot te spelen. De bezoekers probeerden het counterend via de flanken middels Jelle van Tol, Koen Oostveen en Dirk Zwaan

In de 32e minuut veroorzaakte verdediger Jeffrey van der Meer, hij kwam net iets te laat, een penalty. Die werd onberispelijk door Ouassim Bakiri binnen geschoten. 1-0 voor Warmunda.

Daarna ontstond er vooral een fysieke strijd, vooral op het drukke middenveld. Soms werd het zelfs grimmig en van behoorlijk voetbal was geen sprake. De doelmannen kregen nauwelijks iets te doen.

Bij het begin van de tweede helft werd bij Warmunda Nick van Riessen vervangen door Toon van de Wetering. MMO startte ongewijzigd aan de tweede helft. De gasten uit Hoogmade kwamen beter uit de kleedkamer. Er werd beter gecombineerd en de thuisploeg werd meer onder druk gezet.

Dat wierp na ongeveer tien minuten zijn vruchten af wanneer Jelle van Tol, na een mooie 1-2 met Dirk Zwaan, de keeper van Warmunda, Michael Christen, passeert. De 1-1 was een feit.

Na de gelijkmaker stropen beide ploegen hun mouwen nog maar eens op en zag het publiek geen hoogstaande wedstrijd, maar wel één waarin 2 ploegen echt gingen voor de volle winst.

Over en weer werden de keepers onder schot genomen, maar deze hielden beide hun doelen verder schoon. Ook de trainers probeerden door diverse wissels door te voeren de wedstrijd nog in hun voordeel te kantelen. In de score kwam echter geen verandering meer. Gezien het spelbeeld was de 1-1 voor beide ploegen een reëele uitslag.

Opstelling Warmunda: Christen, Komen, Arnst, Van Riessen (Van de Wetering), Bakiri, El Kourami (Van der Voort), Van Noort, Holverda, Mastenmaker, Witteman, Harmouch (Kortekaas).

Opstelling MMO: Van Wieringen, Bax, Disseldorp, Van der Star, Van der Hoorn, Van der Geest (Heemskerk), Hoogeboom, Oostveen, Van Tol (Van Buuren), Zwaan, Van der Meer.

Tekst: Wim Oostveen

Foto’s: Monica Merbis

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl