Derde klasse A (zaterdag)- De zege moest uiteindelijk uit de tenen komen, maar TAVV kon de punten mee naar Ter Aar nemen. Be Fair werd op eigen veld verslagen door een ‘blauwwitte’ treffer van Dorus Boddeke.

Door de overwinning van de ploeg van Frenk van der Kleij wordt nu de koppositie gedeeld met Sporting Leiden en Aarlanderveen. Die ploegen kwamen niet verder dan een gelijkspel op bezoek bij respectievelijk Blauw Zwart en Gouda. Aanvaller Yassine El Mariami vond de overwinning terecht. ,,Dat neemt niet weg dat we de laatste dertig minuten onder druk stonden. Randy Verwoerd kreeg zijn tweede gele kaart en moest inrukken. Bij een vrije trap stond hij er te kort op en de speler schoot de bal slim tegen hem op. Door het wegvallen van onze sterkhouder moesten we diep gaan, maar we hebben niet al teveel weggegeven. Zij kregen twee kansen waarvan er eentje op de lat terecht kwam, maar voor het overige kwamen we er goed doorheen. Wel was het zwaar vanwege onder meer het natuurgras. Daar spelen wij  amper meer op.”

Voor El Mariami en zijn manschappen was de winst pure noodzaak. ,,Zo konden we hen voor blijven op de ranglijst en wat afstand nemen. We willen een rol van betekenis spelen en dan moet je deze potjes eruit slepen. Na de degradatie willen we nu weer sterk terugkomen. De tweede klasse is zeker ons doel. Het liefst via de titel, maar via de nacompetitie is wat mij betreft ook goed. We staan er nu goed voor en we mogen dus spreken van een lekkere start.”

Het enige doelpunt kwam alweer op naam van Boddeke. ,,Hij is een aanwinst voor ons. Het lijkt wel of hij drie benen heeft. Hij komt altijd weer aan de bal. Hij schoot nu een bal goed in vanaf een meter of elf na goed voorbereidend werk van Sebastiaan van de Voorn. Boddeke is echt een goaltjesdief en dat hadden we nodig. Vorig seizoen scoorden we heel weinig immers.”

El Mariami, die tegen Be Fair onder meer speelde tegen Stefan Rijsdam die inviel en eerder jaren deel uitmaakte van TAVV, meende dat hij zelf de 0-2 had moeten maken. ,,Ik raakte de bal verkeerd waardoor het geen doelpunt werd. Dat had er zeker eentje moeten zijn, maar gelukkig bleek de 0-1 ook genoeg. Dit noem ik een zege op karakter, op basis van het laatste deel van de wedstrijd. Ook ik moest mijn meters maken en dat doe ik graag voor de ploeg, hoewel ik meer een pingeldoos ben. Maar als er strijd gevraagd wordt dan sta ik klaar voor het team. Al met al waren de uitslagen heel gunstig dus dit was voor ons een puike zaterdag.”

Basisopstelling TAVV: Pieterse, K.van Wijk, Van der Pijl, Otto, Modderaar, Verwoerd, Van der Voorn, Straver, Boddeke, M.van Wijk, El Mariami.