Derde klasse A, hoog (maandag)- ,,Het was, zo vertelt Jeroen van Bergen, zo’n wedstrijd waarbij je weet dat de eerste ploeg die scoort ook de winnaar is.” Die eerste ploeg was in dit geval ‘Doelt Onversaagt Naar Kampioen’. Dat kampioenschap is weliswaar onwaarschijnlijk voor de ploeg uit Gouda, maar het deed wel uitstekende zaken richting promotie: DONK staat nu op slechts twee puntjes van ASC en IJsselmonde en  op vier punten van koploper RKDES dat zeer verrassend verloor van DIOS.

Van Bergen: ,,De omstandigheden waren erg zwaar. De hitte en het kunstgras maakten het er allemaal niet makkelijker op. Als je met 1-0 achter komt moet je nog wat extra’s geven en dat zat er eerlijk gezegd niet in vandaag. Beide ploegen kregen veel ruimte om te voetballen, maar er was een penalty voor nodig om de score open te breken. Natuurlijk is er dan weer discussie of de penalty terecht was, maar dat is gebruikelijk lijkt wel. DONK is gewoon een hele sterke ploeg, sterker dan ASC deze middag. Toch kregen ook wij de kansjes, maar die benutten we niet. Dat het in de laatste minuten nog 2-0 wordt is niet meer relevant. Dit betekent allerminst dat we in een geslagen positie zitten. De laatste twee wedstrijden zijn tegen IJsselmonde en RKDES. Als we beide wedstrijden  op de toppen van ons kunnen spelen en alles geven is winst, en dus promotie, mogelijk.”

De eerstvolgende wedstrijd voor de roodzwarten is echter die tegen Voorschoten’97. Op zondag 12 mei komt de ploeg van Huib van Oostrom Soede naar Oegstgeest.