HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam 'vergeet' te winnen van BSC'68

Zwammerdam ‘vergeet’ te winnen van BSC’68

-

Derde klasse A (zaterdag)- VV Zwammerdam heeft een nuttig gelijkspel behaald tegen mededegradatiekandidaat BSC’68. Alle ploegen onder Zwammerdam haalden niets in van hun achterstand of kwamen verder in de problemen. Tevens pakt Zwammerdam de koppositie in de derde periode. Hoewel de thuisploeg voortdurend de bovenliggende partij was, kon de overwinning zaterdagmiddag na twee overwinningen op rij niet over de streep worden getrokken. Tot tweemaal toe werd een voorsprong weggegeven en aan het slot werden reuzenkansen op een overwinning gemist. Een beetje een dubbel gevoel dus bij de groenwitten over het resultaat.

Het begon allemaal heel mooi. Al in de zesde minuut scoorde Lars Kremer met een boogschot, geholpen door de wind, op een fantastische manier de 1-0. Vijf minuten later kwam de 2-0 niet op het scorebord, hoewel menigeen van Damse zijde het doelpunt als correct beschouwde. In de 25ste en 30stee minuut was Damme via vrije trappen van Lars Kremer nog dicht bij de 2-0. Zoals het vaker gaat: een uitbraak van BSC’68 kort voor rust leidde tot een tegentreffer: 1-1.

.
Na rust liet Zwammerdam het klasseverschil helemaal zien. BSC’68 had de wind wel mee, maar de thuisploeg bouwde een veldoverwicht op. Ole Jansze knalde tegen de paal. In de 70e minuut viel er een rode kaart (2x geel) voor BSC’68 te noteren en kon Zwammerdam aanzetten voor de winst. Die leek gegarandeerd toen Koen Woudenberg in de 72ste minuut een penalty benutte (overtreding op Rogillio Swaalep). Toch kwamen daarna de gasten uit Benthuizen nog langszij door weifelend optreden in de Damse verdediging. In de slotminuten miste Zwammerdam nog een tweetal uitgelezen kansen om de degradatiestrijd voorlopig te beslissen.

.
Met 4 uit 2 staat Zwammerdam kansrijk in de 3e periode. Toch is de blik vooral nog gericht op het ontlopen van de nacompetitie. De laatste plaats lijkt vergeven. het gaat om de twee plaatsen erboven. Volgende week is groenwit te gast bij subtopper VVSB.

Met dank aan Zwammerdam en Jaap Peters (fotoreportage LAV volgt).

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl