Tweede klasse C (zaterdag)- Door een blessure van Marvin Sloos mocht Senne van Oostenrijk zijn debuut maken in de hoofdmacht bij UVS. De rechtsback hield zich prima staande en hij zag zijn ploeg ook prima spelen. Het leverde uiteindelijk geen drie punten op. Op bezoek bij VELO werd het 1-1. Op zich zeker geen beroerd resultaat voor de ploeg van Steef Roodakkers, maar er had zeker meer ingezeten gezien het veldspel en de kansenverhouding.

De 19-jarige speler keek daags na het treffen in Wateringen tevreden terug. ,,Ik heb me goed staande kunnen houden, denk ik. Na afloop kreeg ik diverse complimenten en dat is altijd leuk natuurlijk. Ik kan niet zeggen dat ik extra gespannen was. In niet competitiewedstrijden heb ik al wel gespeeld. Er stond nu wel meer druk op, ook al omdat VELO een prima tegenstander is. Al met al hebben we het als ploeg prima gedaan, maar het is jammer dat we er niet meer hebben gemaakt. Uiteindelijk moesten we ook nog oppassen dat het niet 2-1 werd.”

In het eerste kwartier kreeg UVS al twee kansen, maar de doelman van de thuisploeg, Dion van Wijk, toonde zich een lastig te nemen hobbel. Niet alleen in die fase, maar ook gaandeweg de wedstrijd. Marcello Walcott kwam het dichtst bij de 0-1. De vleugelaanvaller zag een inzet uiteen spatten tussen paal en lat. Thom de Vries testte Van Wijk ook meerdere keren, maar het Leidse doelpunt wilde maar niet vallen. UVS beklaagde zich voorts dat Ayoub El Houari, op weg naar de nodige ruimte, werd afgevlagd.

Tot ontsteltenis van UVS kwam de brigade van Edwin Vurens ook nog op voorsprong. Reinier Maartense bediende Mick van Elswijk, die op fraaie wijze de 1-0 op het scorebord zette. UVS kreeg het vervolgens niet voor elkaar om de gelijkmaker voor de rust te laten aantekenen.

Het duurde na de pauze echter niet lang voordat de bezoekers eindelijk het verdiende loon kregen. Na een overtreding op Bart van der Weijden mocht De Vries aanleggen en de puntspeler verzaakte niet. Pal daarna leek UVS op voorsprong te komen, maar de Wateringse doelman wilde van geen wijken weten. Aan de andere kant moest Jesse Haak ook attent blijven en dat deed de koelbloedige goalie dan ook. Even voordat Daan van der Zwaan werd gebracht voor El Houari kreeg de formatie van Roodakkers drie keer op rij de gelegenheid om de 1-2 binnen te werken, maar zoals wel vaker dit seizoen toonde UVS aan maar moeizaam tot scoren te komen. Leidse inzetten werden van of even voor de doellijn afgehaald.

Joeri Verbeek kreeg een minuut of twintig voor tijd zijn tweede gele kaart en UVS leek nu bloed te ruiken. De ingevallen en eveneens debuterende Alpha Kaba prikte nog eens naast namens de Leidenaren en UVS bleef zoeken naar dat ene gaatje. Jesper Overloop was de derde debutant, ingevallen voor Walcott, en daarmee toonden de gasten aan dat het menens is met door selecteren en de jeugd de kans geven.

UVS speelde een verdienstelijke pot, maar kwam dus niet tot winst. Een ander smetje was het feit dat de blauwwitten een schorsing tegemoet kunnen zien in verband met het heenzenden van centrale verdediger Mart Spierdijk, die twee gele kaarten incasseerde. Berend Verdoes ontbrak vanwege een gebroken pols, die de middenvelder eerder opliep tijdens een skivakantie.

Van Oostenrijk: ,,Voor mij smaakt dit naar meer uiteraard, maar ik weet dat Sloos de eerste keuze is. Ik kan niet meer doen dan drie keer per week hard trainen en mijn kansen pakken. Ik ben natuurlijk nog jong en wil hier slagen. Nadat ik opgroeide bij RCL speel ik nu vier jaar in de Kikkerpolder. Dat bevalt me prima. Het is een gezellige club en we hebben een leuk team. We kunnen zeker meedoen voor de prijzen, maar daarin staan we verre van alleen. In deze klasse zit alles dicht bij elkaar. Daarom had een zege nog prettiger geweest, maar bij VELO gelijk spelen is op zich best okay. Ons spel was in elk geval veelbelovend voor de tweede seizoenshelft.”

Foto’s: met dank aan Fred Reuling, Haaglandenvoetbal.nl