HomeZaterdagDerde klasseLars Kremer (Zwammerdam): ,,Liever drie punten dan mijn drie doelpunten”

Lars Kremer (Zwammerdam): ,,Liever drie punten dan mijn drie doelpunten”

-

Derde klasse A (zaterdag) – Waar de Champions League afgelopen week de zenuwslopende krakers Liverpool – Barcelona en Ajax – Tottenham Spurs kende met in beide voetbalpotten een ongekend scoreverloop, was er deze zaterdagmiddag in de derde klasse A de wedstrijd van kampioen Van Nispen tegen het op de elfde plek verblijvende Zwammerdam waar nog lang over zal worden na gesproken.

Sensationele momenten voor beide doelen, drie afgekeurde doelpunten voor de Dammers, nagelbijtende uitsupporters, een bak kansen waar geen telraam tegen op kon en dat alles voor nog geen 0,5% van de kosten van één entreekaartje van eerder genoemde profwedstrijden. Waar kom je het nog tegen? Na ruim negentig minuten speeltijd behaalde Zwammerdam uit bij Van Nispen op sportpark Wassenaar een dik verdiend 4-4 gelijkspel met ook drie doelpunten van Lars Kremer.

,,Ik heb dit nu voor het eerst meegemaakt in mijn dertienjarige loopbaan bij Zwammerdam, drie keer scoren in een wedstrijd. Een verdubbeling van mijn seizoentotaal, niet gek in de wetenschap dat ik de eerste seizoenhelft geblesseerd was. Maar voor mij ging het ook vandaag louter om de drie punten om ons te kunnen handhaven. We hebben ook vandaag meer dan voldoende kansen gehad, maar hét probleem dit seizoen is het niet kunnen afmaken. Waar we vroeger de spitsen hiervoor hadden, loopt het nu veel minder gesmeerd”, aldus de realistische en ervaren Zwammerdam-middenvelder Lars Kremer.

Op een assist van spits Koen Woudenberg scoorde hij al na een paar minuten de 0-1. Memorabel kort daarna was de 1-1 van Sven van Hensbergen, van origine leider en doelverdediger van Van Nispen en nu veldspeler. Na twee afgekeurde doelpunten voor de groenwitten en twee doelpunten voor de thuisploeg (Jon-Joost Cornelissens en Jeffrey Koemans) was het weer Kremer die kort voor rust de aansluitingstreffer liet noteren, 3-2. Kremer: ,,Een gelukje want mijn vrije trap ging via een Van Nispen-rug in hun doel. Maar in de rust was het duidelijk dat we ondanks de moeite met hun spel alleen voor de drie punten moesten gaan. We waren ook niet op de hoogte wat de stand bij onze concurrent DWO uit bij Be Fair, nummer twee, was.”

Beide ploegen telden 23 punten uit 23 maar door een veel beter doelsaldo stond Zwammerdam met een elfde plek net boven de gevarenzone van de nacompetitie. Over de tweede helft kon Kremer kort zijn: ,,We hadden wel zeven vette kansen, maar als zij nog tien minuten voor tijd de 4-2 maken (doelpunt Pieter Koen van der Plas) dan mogen wij nog in onze handen knijpen met de uiteindelijke 4-4. Ik scoorde kort voor tijd en invaller Mitchell Bons scoorde de terechte en dik verdiende gelijkmaker in de derde minuut van de extra tijd. En dan ook weer een afgekeurd doelpunt bij ons, de derde in totaal deze middag.”

Na afloop werd bekend dat concurrent DWO uit bij Be Fair met 6-4 had verloren en op 23 punten (47-68) bleef staan waar Zwammerdam op 24 punten (43-53) kwam met nog twee wedstijden te gaan. Zaterdag 18 mei is Lugdunum uit de tegenstander waar eerder thuis met 1-2 van werd verloren. Met hun 1-4 winst klommen de Leidenaren zelfs naar plek drie. Kremer: ,,We moeten gewoon van onze eigen kracht blijven uitgaan en komende week echt drie punten pakken. Als Nieuwkoop, nummer vijf, dan haar sportieve plicht doet uit bij DWO dan zijn we ook al veilig. We gaan ervoor!”

Dat het niet alleen in de Champions League kan spoken wil Zwammerdam-trainer Jack Harmsen met zijn jongens komende zaterdag zeker de meegereisde supporters op het Leidse sportpark de Kikkerpolder laten beleven en… er zijn nog meer dan voldoende toegangskaartjes beschikbaar.

Van Nispen-Zwammerdam 4-4 (3-2). 2. L. Kremer 0-1, 8. Van Hensbergen 1-1, 38. Cornelissens 2-1, 41. Koemans 3-1, 44. L. Kremer 3-2, 81. Van der Plas 4-2, 86. L. Kremer 4-3 en 90.+3 M. Bons 4-4.

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, De Bruin, Van Asselt, Jansze, Peters, L. Kremer, Nulle, Van de Berg, Kramer, De Groot en Woudenberg.