De Kerstloop,voorheen Kerstcross, is al sinds jaren een traditie op 2e Kerstdag, bij de vv Meerburg te Zoeterwoude Rijndijk. Het is een van de leukste en oudste cross/loop uit de omgeving. Omdat er tegenwoordig niet meer over bomen gesprongen hoeft te worden en het parcours vrijwel bagger vrij is, noemen we dit tegenwoordig de Kerstloop.

Donderdag 26 december is het weer zover, dan zal alweer de 46e Kerstloop weer van start gaan o.l.v. organisator Ruud van de Meer en vele Meerburg vrijwilligers. Het startschot zal om 13.00 uur gegeven worden.

Inschrijven kan al vanaf 12.00 uur. Kleedkamers met warme douches zijn beschikbaar. Deelname kosten voor de jeugd t/m 17 jaar  is € 2,50 en vanaf  18 laar betalen de deelnemers  € 4,-.

Dit alles zal geschieden op het sportcomplex van RKVV Meerburg, Hans Ecklplein 1 te Zoeterwoude Rijndijk. Met de auto/fiets te bereiken via de Van der Madeweg.

 

Vele Meerburgers , leden van buurtverenigingen, regionale lopers en loopsters van allerlei leeftijden zullen over 3 verschillende afstanden gaan strijden: de 5 km en 10 km.

Ook is er een gezinsloop voor ouders met hun kroost over 2,5 km.

Voor de winnaars op elk niveau zijn er geld prijzen en voor elke winnaar per categorie een beker te winnen. Tevens ligt er bij de finish een aandenken klaar voor iedere deelnemer.

 

Sinds 1972 wordt dit unieke loopevenement georganiseerd door de zg  Kerstloop commissie van de R.K.V.V.Meerburg.

 

Informatie: Ruud van der Meer 06-17080036