Vierde klasse A (zaterdag)-Vorige week ging LSVV’70 roemloos onderuit tegen stadsgenoot FC Boshuizen. Een verlies dat vermoedelijk niet was ingecalculeerd door de ploeg van trainer Freek Jansen en Jan Nonkes. Op deze speeldag moest er worden gewonnen tegen laagvlieger Bernardus om zo enigszins naar boven te kunnen blijven kijken. Op het eigen Wim Mugge Sportpark nam scherpschutter Jiddo Doornenbal zijn ploeg bij de hand en maakt met drie treffers het verschil. De Leidenaren wonnen het duel met 3-1.

Doornenbal over het treffen met de ploeg uit Hazerwoude Rijndijk: ,,In de eerste minuut al werden we wakker geschud toen zij opdoken in ons strafschopgebied. Gelukkig kon onze keeper Dammes Waasdorp een achterstand voorkomen. Dat was meteen ook hun enige wapenfeit in de beginfase. Het duel werd naar onze hand gezet en na een kwartier spelen opende ik de score op aangeven van Erik Lagas. We bleven de aanval opzoeken en dat leverde meerdere kansen op die niet verzilverd werden, waardoor het onnodig spannend bleef. Toch maakte het team zich geen zorgen, we domineerden immers en Bernardus kwam eigenlijk nauwelijks over de middenlijn. Met de 1-0 voorsprong gingen we de rust in.”

De goalgetter vervolgt: ,,Ook in de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. Met name Gerben Groendijk strooide met heerlijke passes en hij zorgde ervoor dat ik mijn tweede van de middag kon maken. Hij speelde een prima diepe bal tussen twee verdedigers door, waardoor ik kon oppikken en afronden. De zege was toen wel in de tas en we vervolgden met het missen van kansen. Onze opponent probeerde er op de counter een aantal keer uit te komen en werden daar soms best gevaarlijk mee. Kort voor tijd maakten zij zelfs de aansluitingstreffer (Daniel van Leeuwen, red.). Een voorzet die over iedereen heen viel, werd door hun bij de tweede paal binnengetikt. Er leken nog een paar spannende slotminuten aan te komen, maar door een verdedigingsfout van Bernardus werden we in het zadel geholpen. Lagas pikte op, ging alleen op de keeper af en legde prima op mij af, waardoor het een koud kunstje was om te scoren. Daarna werd er direct afgefloten. Een zeer terechte overwinning waar niets op af te dingen viel. De resterende wedstrijden voor de winterstop moeten we ook winnen, waardoor we weer aansluiting krijgen met de bovenste ploegen. Want zoals een ieder weet: als het mooiere weer er na de winterstop aankomt, zijn we niet te stoppen. Zoveel mogelijk punten binnenhalen dus tot die tijd.”

Volgende week gaan de pupillen van Jansen en Nonkes op jacht naar de volgende driepunter, op bezoek bij Hazerswoudse Boys. Een ploeg die vooralsnog wel bovenin meedraait, maar gisteren wel verloor van Koudekerk.