vrijdag, april 26, 2024
HomeInterviews algemeenAllard Lindhout fluit CL-duel Celtic tegen Ferencváros

Allard Lindhout fluit CL-duel Celtic tegen Ferencváros

-

Wanneer alles volgens plan verloopt, zal Warmonder Allard Lindhout morgen als scheidsrechter optreden bij de wedstrijd Celtic tegen Ferencváros in de tweede voorronde van de Champions League. Vanmiddag moet ‘zijn’ vliegtuig vertrekken richting Schotland. De in Voorhout woonachtige arbiter wordt bijgestaan door Charles Schaap en Bas van Dongen, terwijl Jeroen Manschot vierde official is.

Eerder dit jaar kreeg Lindhout een internationale status van de KNVB. De FIFA ging vervolgens akkoord met de promotie naar het hoogste niveau. Lindhout bevindt zich nu in een rijtje met Danny Makkelie, Bas Nijhuis en Björn Kuipers. In het voorbije seizoen was de sympathieke leidsman al vierde official bij Liverpool tegen Atletico Madrid in het Anfield Stadium. Genoeg reden om Lindhout even te contacten.

,,Een droom die uitkomt. Hier heb ik in geïnvesteerd en als de beloning dan komt, tja dan voelt dat echt wel als kicken. Nu moet ik hopen dat het er ook daadwerkelijk van komt. We zijn getest en de uitslag is nog niet binnen. Hopelijk is dat elk moment zover zodat ik vanmiddag in het vliegtuig kan zitten. Het hele coronagebeuren speelt helaas parten en het leidt af van waar het voor mij werkelijk omgaat. Het is echter niet anders en ik leef van uur tot uur.”

Voor Lindhout was het kort geleden de vraag welk duel er uit zou rollen. Beide ploegen moesten respectievelijk Reykjavik en Djurgardens IF uitschakelen. ,,Een mooi affiche met twee clubs met een roemrijk verleden. Natuurlijk is het vreselijk jammer dat Celtic Park leeg zal zijn. Je fluit natuurlijk liever voor volle tribunes. In die zin is de glans er een beetje vanaf, maar het is wat het is. Als klein jongetje keek ik naar Warmunda tegen ASC. Als het dan gezellig druk was, maakte dat al indruk. Het laat zich raden hoe het gevoel zou zijn met de Schotse aanhang. Dat neemt niet weg dat ik ben aangesteld om er een prestatie neer te zetten. Dat wil zeggen dat men het na afloop over de wedstrijd moet hebben en dat ik geen onderwerp van gesprek ben.”

Een speciale avond wacht dus voor de jaarlijkse scheidsrechter van onze LAV Cup. ,,In de eredivisie ken je de spelers, de speelgrond en de stadions. Dit is wel andere koek, ja. Het maakt zeker wat los en er zit meer spanning op dan anders. Maar bovenal heb ik er enorm veel zin in. Hoe het gezin erin zit? Als je op vakantie gaat en je maakt filmpjes voor thuis om af te spelen is het gehele gezin op tv. Dat ik nu internationaal mag, is voor mij leuk. Voor onze bengels is het minder bijzonder. Zij zeggen dan ‘wij komen toch ook op televisie’?

Lindhout is klaar voor de klus. ,,Als scheidsrechter ben je blij met de kansen die je krijgt. Die wil ik pakken. Als jongetje heb ik hier zeker van gedroomd. Nu is het opeens werkelijkheid.”

LeidenAmateurVoetbal.nl wenst Allard alle succes toe. Geniet ervan en blijf gezond in Schotland.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read