zaterdag, mei 4, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 3Sportiff Company LAV Cup, poule C: kostelijke bekeravond op de Voscuyl

Sportiff Company LAV Cup, poule C: kostelijke bekeravond op de Voscuyl

-

Poule C- Wat een heerlijke voetbalavond op de thuisbasis van FC Oegstgeest. De mannen van Jelle Korbee en tegenstander MMO speelden fris en fruitig, aanvallend voetbal met kansen over en weer. Blunders, fraaie momenten en wisselende kansen te over. Uiteindelijk won FC Oegstgeest met 3-2 en gaat zo over naar de volgende ronde. MMO kan slechts hopen bij de vier beste nummers twee te horen. LSVV’70 was in deze poule al uitgeschakeld.

FC Oegstgeest startte met slechts enkele spelers die zaterdag ook aan de uitputtingsslag tegen TAVV hadden meegedaan. De bezoekers waren compleet en zo ontstond er een gelijkwaardige strijd van twee clubs die voluit voor de aanval kozen. Al in de eerste minuut verschalkte Levi Overduin FC Oegstgeest doelman Sebastiaan Perreyn met een bekeken schuiver, maar amper drie minuten later maakte Thijs Smallenbroek alweer gelijk. Dat alleen de thuisclub nog scoorde via een penalty van Niels Lichtenbeld was feitelijk verbazend te noemen. Tom Disseldorp raakte twee keer de lat en de doelman van de FC tikte een bal ook nog een keer tegen het aluminium. Ook FC Oegstgeest kwam meermalen in kansrijke positie, maar scoorde verder niet.

In de tweede helft leek FC Oegstgeest het spel volledig te controleren, maar een cadeautje van de sluitpost van de gastheren werd dankbaar aanvaard door Jelle van Tol: 2-2. Met deze stand zou MMO door bekeren. Disseldorp besloot zijn pechvolle avond toen hij half over de bal maaide bij een unieke kans. De genadeklap voor de Oegstgeestenaren bleef zo uit.  Vlak daarna, en even voor tijd, viel het doek voor MMO, toen Daan van Moorsel van dichtbij een voorzet van Timo Lichtenbeld tegen de touwen ramde. Sneu voor de bezoekers, maar zij konden terug kijken op een prima pot. FC Oegstgeest bewees over een brede selectie te beschikken en gaat een ronde verder. Iets met cupfighters…

FC Oegstgeest-MMO 3-2 (2-1). Overduin 0-1, Smallenbroek 1-1, N. Lichtenbeld 2-1, Van Tol 2-2, Van Moorsel 3-2.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Perreyn, Bakker, Van Gessel, Niels Lichtenbeld, Timo Lichtenbeld, Van Moorsel, Overvliet, Polet, Pouw, Roelen, Van der Spek.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, Bakker, Van Goozen, Van der Hoorn, Vis, Zwaan, Schaddé, Overduin, Ouwerkerk, Disseldorp, Van Tol.