maandag, mei 6, 2024
HomeOverigKNVB nieuwsDirecteur amateurvoetbal KNVB: ,,Stop met dat malle gedoe van maximaal 2 volwassen...

Directeur amateurvoetbal KNVB: ,,Stop met dat malle gedoe van maximaal 2 volwassen spelers op een veld”

-

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB, pleit in zijn dinsdag verschenen column voor een ruimere en frisse coronablik. ,,In het amateurvoetbal alleen al zitten meer dan een miljoen mensen thuis te verpieteren. Heeft het kabinet daar voldoende aandacht voor? Vooropgesteld, ik heb respect en waardering voor de handelwijze van de regering Rutte. Niettemin wordt het hoog tijd voor een ruimere en frisse blik. Laten we kijken naar wat kan, in plaats van wat niet meer mag.”

Van der Zee: ,,In ons geval betekent dat gewoon weer trainen. Stoppen met dat malle gedoe van maximaal twee volwassen spelers op een veld die een soort silent disco-oefening moeten doen. Voetbal is een teamsport en bewezen veilig voor dertig spelers in de buitenlucht die zich aan de basisregels houden. Tot op heden is nog geen enkel besmettingsgeval in het Nederlandse amateurvoetbal te herleiden naar trainingen op het veld.”

Lees hier de column van Van der Zee: https://www.voetbalrotterdam.nl/2020/11/column-van-der-zee-plan-b-voor-het-amateurvoetbal/

Met dank aan de KNVB en de collega’s van Voetbalrotterdam.nl

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read