zondag, mei 19, 2024
HomeVierde klasseStompwijk (zo)Brilstand op scorebord in Warmond

Brilstand op scorebord in Warmond

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Warmunda en Stompwijk ’92 zijn niets opgeschoten met een bloedeloze 0-0 op het sportpark Het Overbos te Warmond. Sinds 16 maart (de 3-0 tegen MMO) heeft Warmunda in de vierde klasse geen wedstrijd meer gewonnen. Stompwijk’92 bleef voor de vierde keer achtereen ongeslagen.

Beide ploegen wilden in elk geval niet verliezen. Wedstrijden worden steeds vaker door standaardsituaties beslist, maar dat gold niet voor deze wedstrijd. In minuut 6 van de wedstrijd kreeg Stompwijk een vrije trap mee, maar de vrije trap van Daniel Knijff vormde geen gevaar voor Warmunda-doelman Wesley Kerkvliet.

Warmunda koos vanaf het begin om de bal lang te spelen. De thuisploeg had veel balbezit. Er waren nauwelijks kansen. Het oogde wat stroef bij Warmunda. De thuisploeg bouwde niet op, maar besloot met de lange bal op de helft van Stompwijk ’92 te komen. Verdediger Brian van Noort was op zoek om de bal naar voren te spelen, want hij kon in potentie de puzzel leggen van een begin van een aanval.

Warmunda had veel moeite om tot kansen en mogelijkheden te komen. Stompwijk hoopte op een fout van Warmunda om aan een treffer te komen. In minuut 18 leek Bart van Boggelen namens Stompwijk de score te openen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 20ste minuut van de wedstrijd werd het bijna 1-0 voor Warmunda, alleen kon Van Noort net niet met zijn hoofd bij een harde voorzet van Nick van Riessen.

De overige kansen kwamen in de eerste helft voort uit standaardsituaties. Reza Rajabzedah kreeg in de eerste helft een kopkans vanuit een corner. De vrije trap van Knijff (Stompwijk ’92) werd ook niet gepromoveerd tot een doelpunt. Een vrije trap van Thomas van Kesteren werd door Stompwijk ’92-doelman Jesper van Leeuwen verwerkt tot een corner.

Warmunda en Stompwijk’92 gingen niet beter spelen in de tweede helft. Kansen van Van Kesteren en Van Riessen werden niet benut. Ook Lars van Santen kreeg een kans namens Stompwijk ’92. Reza Rajabzadah en Kevin van Bentem konden het verschil in de tweede helft ook niet maken. De bal had veel vaker over de grond gespeeld moeten worden in plaats van door de lucht. In de slotfase van de wedstrijd werd Kevin van Bentem nog gelanceerd, maar zijn schot werd gekraakt.

Zo kwam er een einde aan de wedstrijd. Het matige duel tussen Warmunda en Stompwijk ’92 kreeg met 0-0 een terechte uitslag. De ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer staat zesde, maar is nog steeds niet zeker van handhaving in 4A.  Warmunda is in een neerwaartse spiraal beland, ondanks de goede resultaten tot aan de winterstop. Het had zaterdag wat meer afstand kunnen nemen van de degradatieplekken. De spanning hangt in de lucht in deze fase van de competitie. Volgende week zaterdag speelt Warmunda tegen Roodenburg (de nummer 7 in 4A) op sportpark Noord. Stompwijk’92 is ook nog niet veilig, maar komt van ver en dat is een prestatie van formaat. Ook de periodetitel behoort nog tot de mogelijkheden.

Warmunda-Stompwijk ’92 0-0.

Opstelling Warmunda: Kerkvliet, Juffermans (Steemans), Van Leeuwen, Brian van Noort, Van Riessen, Van Bentem, Kortekaas (Hubert), Van Rijn (Van Dam), Rajabzadah, Schiferli, Van Kesteren.

Opstelling Stompwijk ‘92: Van Leeuwen, Van Veen, Lars van Santen, De Haan, Den Hartog, Ammerlaan, Sweere (Aiden van Santen), Knijff, Van der Salm (Duyvenstijn), Janson (Jacobs), Van Boggelen (Paulussen).