zaterdag, april 27, 2024
HomeOverigKNVB nieuwsKNVB voert op zaterdag vijfde klasse in voor West 1 en 2

KNVB voert op zaterdag vijfde klasse in voor West 1 en 2

-

Met ingang van het seizoen 2021/’22 wordt in de districten West 1 en West 2 op zaterdag een 5e klasse toegevoegd aan de voetbalpiramide.

De afgelopen jaren is het aantal 4e klasse teams sterk toegenomen en we verwachten dat deze trend zich doorzet. En we zien in toenemende mate – als gevolg van de onderlinge forse krachtverschillen – grote uitslagen terug, wat niet bijdraagt aan een aantrekkelijke competitie voor alle deelnemers. Door de groei van het aantal poules in de 4e klasse werd ook de kans op promotie naar de 3e klasse steeds kleiner. Om iedereen een aantrekkelijke en passende competitie aan te kunnen bieden is daarom besloten tot de invoering van een zaterdag 5e klasse in West 1 en West 2 per seizoen 2021/’22.

In het huidige seizoen is een aangepaste promotie-/degradatieregeling van toepassing, waarbij in elk van de negen huidige poules drie teams vanuit de 4e klasse degraderen naar de nieuw te vormen 5e klasse. Op basis van het huidige aantal teams starten we met in ieder district met twee poules.

Bron: KNVB

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read