vrijdag, april 26, 2024
HomeOverigOefenwedstrijdenKoudekerk moet Oudewater ruimschoots voor laten gaan

Koudekerk moet Oudewater ruimschoots voor laten gaan

-

Daar waar de profclubs het rondje door de polder aan zich voorbij laten gaan dit jaar zijn de regioclubs al volop aan het oefenen in de regio. In dat kader stonden dinsdagavond FC Oudewater en Koudekerk tegenover elkaar in het sfeervolle historische dorpje. Het was ook een mooi weerzien tussen de nieuwe trainers aan het roer bij VVK (Jarno Verweij en Gert Labots) en de man die VVK vier seizoenen succesvol heeft geleid, Alex Redel.

In de eerste fase ontspon zich een aantrekkelijk schouwspel met twee ploegen die de intentie hadden te voetballen en ook onder druk het positiespel bleven spelen. Dit leverde over en weer best aardige momenten op voor beide doelen op een perfect bespeelbare grasmat. Het team van VVK kende wat afwezigen (ervaren krachten) waardoor er diverse jonkies in het veld stonden die zich konden laten zien aan de trainers. Trainer Redel bracht een ploeg in het veld met zowel fysieke kracht als voetballend vermogen en dat maakte uiteindelijk wel het verschil over de gehele wedstrijd.

Uit het niets viel de 1-0, een vrije trap vanaf de flank viel precies op het hoofd van de vrij staande Wouter van Sprundel die vanaf vijf meter keeper Tony van Ooi kansloos liet. Daar zag VVK er niet goed uit. De gasten lieten het koppie niet hangen en antwoordden met een mooie aanval die liep via de teruggekeerden Ruben van den Berg en Mike van Velzen. Laatstgenoemde bediende het jonge talent Sem van Aalst, maar zijn schot werd gepareerd door de doelman van Oudewater.

Vlak daarna leverde een stroperige pass van Sander Schmand te veel twijfel op bij de jonge Ian van Asch waar de spits van Oudewater van kon profiteren en diepte kon zoeken richting het Koudekerkse doel. In een poging een doelpunt te voorkomen, beging Van Asch een overtreding en kon van Sprundel vanaf de stip voor de 2-0 zorgen.

Een goede combinatie tussen Van Velzen en Van Aalst, die elkaar regelmatig vonden, leverde niet het gewenste doelpunt op. Sterker nog de tegenaanval betekende 3-0 door Niek van IJssel, die VVK toch wat verbouwereerd naar elkaar liet kijken. De gifbeker was nog niet leeg want voor de thee zorgde de zeer behendige nummer 10 van Oudewater, Sven Rietveld, voor de 4-0.

Na de thee voerden de trainers de nodige wissels door. VVK begon agressief aan de tweede helft maar een grote kans was niet aan Daniel Wildschut besteed. Via de vingertoppen van de goalie verdween de bal naast de paal, voor de bezoekers aan de verkeerde kant.

Uit twee hoge ballen kon de lange centrale verdediger Niek Sluijs ook twee keer profiteren, dat betekende de 5-0 en 6-0.  In de slotfase leverde een goede individuele actie van Van den Berg nog de eretreffer op die werd binnengeschoten door Daan van der Zwet.

Al met al niet de gewenste avond voor VVK maar lichtpuntjes waren er zeker wel. Diverse jonkies lieten zien dat daar potentiële kandidaten voor het eerste elftal in schuilen. De tijd zal het leren.

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read