,,Een lekker avondje voetbal en eindelijk eens onder ideale weersomstandigheden. Teylingen was een leuke tegenstander om tegen te spelen. Zij zijn net als wij een ploeg die het van technisch combinatievoetbal moet hebben en zo werd het voor ons allemaal een nuttige avond.”

Een duidelijk contente trainer van Kagia- dat met 2-0 zegevierde ten koste van de Sassenheimers- heeft natuurlijk wel verbeterpunten gezien. ,,Er werd aan beide kanten (te) veel balverlies geleden en daardoor oogde het soms allemaal wat onrustig. Het tempo lag bij zowel onze tegenstander als bij ons vrij hoog en dat zal ook wel een rol hebben gespeeld.”

Zoals het vooral bij de eerste oefenwedstrijden gaat werd er veel gewisseld. Ras nog eens: ,,Ik heb iedereen speelminuten gegeven. De nieuwe spelers en ook de jeugd kregen zo de kans om zich in de kijker te spelen. Dat zal de komende weken nog meer gebeuren. We hebben een eerste groep van 23 en een tweede van twintig. Daaruit moet ik uiteindelijk een selectie maken waar we het seizoen mee ingaan.”

Daar zal Ras nog eens danig over moeten nadenken: het leeuwendeel van de ploeg van vorig jaar verdedigt opnieuw de kleuren van de ploeg uit Lisserbroek, maar er stroomde een aantal talentvolle jongeren door en er vielen een paar interessante nieuwkomers te noteren.

De wedstrijd leek op een 0-0 uit te draaien maar door late doelpunten van Melvin van der Meer en Rens Lamboo trok de thuisploeg toch aan het langste eind. Dat is in de slotfases van het afgelopen seizoen wel eens anders geweest.

Kagia-Teylingen 2-0. 87. Melvin van der Meer 1-0. 90. Rens Lamboo 2-0.