HomeOverigOefenwedstrijdenSJZ wint ook tweede oefenduel, nu van Sporting Leiden (za)

SJZ wint ook tweede oefenduel, nu van Sporting Leiden (za)

-

Dinsdagavond werd in Zoeterwoude geoefend tussen SJZ en Sporting Leiden (zaterdag). De thuisploeg won terecht met 3-2. SJZ won eerder al van Haagse Hout, terwijl de fusieclub afgelopen zaterdag billenkoek kreeg van UVS.

Trainer Arie van Duijn van SJZ voor de wedstrijd: ,,We zijn sinds een week of twee weer aan het trainen. We beginnen nu aardig voor de dag te komen. Dat is ook wel nodig om de doelstelling te halen voor komend seizoen: eindigen bij de eerste drie en een periodetitel pakken.”

Al vrij snel was duidelijk dat de thuisploeg veel beter stond en conditioneel sterker was. Dat bleek ook wel na tien minuten toen een blok van vijf Zoeterwoudenaren aanviel. Na een voorzet vanaf links rondde Ricardo Rietkerken af (1-0). Tien minuten later volgde opnieuw een voorzet vanaf links en nu was het Mitchell Hensing die voor 2-0 zorgde. De bezoekers hadden in de eerste helft echt niets te vertellen. Hun enige moment ontstond op slag van rust toen captain Ronald Mink een steekpassje gaf op Sipan Khalid die ongecontroleerd over schoot.

Na rust ontbrandde er iets bij Sporting Leiden. De slordigheden, onderlinge verwijten en het gebrek aan inzet uit de eerste helft hadden plaats gemaakt voor meer vuur en technisch voetbal. Alleen tijdens hun offensief werden zij in de 70e minuut gebroken. De centrale verdediger van SJZ onderschepte de bal en trapte die dertig meter door de lucht naar zijn voorhoede. De Leidse keeper kon niet voorkomen dat Marc Griffioen de derde voor zijn team maakte.

Toch bleven er kansen komen voor de gasten alleen de afronding vlotte nog niet. Trainer Francis Janse wisselde hevig door en dat leek te werken. Een kwartier voor het einde maakte Peter Hamelink het gaatje kleiner. Waar hij in de eerste helft in de verdediging stond mocht hij nu vanuit het midden opdraven. Met twee doelpunten binnen vijf minuten redde Hamelink de eer voor zijn ploeg en zette de eindstand op 3-2.

Hamelink na afloop:,,Ik weet dat het als een cliché klinkt, maar we missen gewoon nog een aantal belangrijke spelers. Uiteraard lieten we in de eerste helft te weinig inzet zien. Dat moet beter want met inzet begint het. Dat het in de tweede helft wel ging, kan te maken hebben met omzettingen die tijdens de wedstrijd gedaan zijn. Daar zijn oefenwedstrijden ook voor om het een en ander uit te proberen. Wij moeten gewoon blijven zoeken naar de juiste speelwijze om ons stevig te verankeren in de top van de derde klasse.”

Basisopstelling SJZ: Koek, De Goeje, Hilders, Warmenhoven, Plooy, De Goede, Hensing, Van der Berg, Rietkerken, Coret, Van der Hoorn

Basisopstelling Sporting Leiden: Oudenaarden, Wansink, Hamelink, Mink, Boukhidous, Taib, Khalid, Van de Meel, Sap, Bardaa, Beitler.