Ideaal waren de omstandigheden bepaald niet zaterdagmorgen. Op Adegeest speelden Voorschoten’97 en Te Werve een oefenwedstrijd onder bijzonder zware omstandigheden. Het door wisselen was dan ook een must om spelers niet geheel over de kling te jagen. Uiteindelijk was de eersteklasser met 6-3 te sterk voor de tweedeklasser. Beide ploegen troffen elkaar voor het laatst in competitieverband in het seizoen 2018-2019.

Bij rust was het 2-1 voor de thuisploeg. Nieuwkomer Ronnie de Roode was tweemaal succesvol in de afwerking. Oualid Maatoug had de lat getroffen in de eerste rondgang. Na de pauze bleef de in het zwart gestoken gastheer de betere op het veld, maar de Rijswijkers kwamen nog wel op 2-2 en later 3-3. Timo van Aken was de maker van de 3-2.

Nadat de Rijswijkers voor de derde keer in evenwicht waren gekomen, liep de formatie van Theo Ducaneaux weg naar 6-3. Shemiel Constancia en tweemaal Nick Guijt maakten het verschil. Bij de eersteklasser kregen De Roode, Thom Wijnalda en Jelle van der Niet als nieuwkomers hun kans in de basiself, maar daar zal niemand nog waarde aan hechten. Voor V’97 is de kop eraf en de eerste winst binnen. Maar het was bovenal afzien geweest met de extreme hitte.

Zie hier een fotoreportage van Jan van der Lubbe die ook de moeite had genomen om het eerste potje van het nieuwe seizoen te aanschouwen.