Tijd voor deel 6 van ‘Uit het archief’. In dit voetballoze tijdperk duikt onze redactie in het archief. Dan pakken we wat uit de jaren, dan na 2000 en dan weer naar b.v. 1983 enzovoorts. Dit met dank aan het archief van het Leidsch Dagblad. We schrijven in dit nummer 20 maart 2000. Onze redactie tracht zoveel mogelijk clubs de revue te laten passeren. Quotes, opstellingen, foto’s, rangen en standen en meer!

Gouden wissel bezorgt ROAC zege in derby

ROAC-DOSR 2-1

Vierde klasse zondag- In de derby tegen DOSR konden de Rippers in de allerlaatste minuut drie punten aan het totaal toevoegen. Een gouden wissel van ROAc-trainer Loek Helder was daar debet aan. Invaller Michel Star schoot in de slotminuut de winnende treffer binnen. De Veners trokken fel van leer wat een fraaie kans opleverde voor Jasper van der Zwet. Aan de andere kant opende oudgediende Perry van Es de score met een doeltreffend schot. Nog voor rust zette Aldo Valentijn uit een strafschop de 1-1 op het scorebord. Het duel had een agressief karakter, maar ontspoorde nooit. Beide teams hadden volgens eigen zeggen recht op de drie punten, maar die bleven achter in Rijpwetering.

VCL-UDWS 1-5

UDWS degradeert niet. Dat is de conclusie na de gemakkelijke overwinning op het arme VCL dat geen moment in de wedstrijd kwam. De Boshuizerkade-loeg speelde op het randje van het toelaatbare en ging er een enkele keer overheen. Yacha Farhane speelde een briljante pot, maar profileerde zich verbaal te nadrukkelijk. Hij kon het in de spits uitstekend vinden met Ali Yilmaz die niet enkel voorbereidend werk verrichte, maar ook tweemaal scoorde. Farhane schoot zelf ook twee keer raak. het mooiste doelpunt van de middag kwam echter op naam van Wil Akerboom. Peter Zaalberg redde de eer van de thuisploeg na een spaarzame goede aanval.

Weer puntverlies De Sleutels en MVKV

Vierde klasse zaterdag- De Sleutels draait slecht en mag van geluk spreken dat de concurrentie niet weet te profiteren. De Vlietbewoners speelden met 2-2 gelijk tegen SVOW. Leidenaar Matthijs Noppe maakte een doelpunt, maar kreeg ook de rode kaart voorgehouden. Edwin de Roo zorgde voor de eerste Leidse treffer. Voor de gasten scoorden Romano Alexander en Michel Opdam. MVKV kwam geen stap dichterbij. De Katwijkers speelden doelpuntloos gelijk bij LSVV’70 en mochten zich niet ongelukkig prijzen met die uitslag omdat de studentenclub de nodige kansen om zeep hielp. Blunders in de defensie van Koudekerk waren de oorzaak van de 2-1 nederlaag tegen Semper Altius. Andres van der Born nam de Koudekerkse treffer voor zijn rekening. Abbenes leed een 0-2 nederlaag tegen BSC’68 doordat het zelf de nodige kansen onbenut liet. Woubrugge had slechts een half uur de overhand en dat was te weinig om RVC eronder te krijgen: 5-3. Cor Brunt en tweemaal Piet Oele vonden het net van de Rijswijkers.

Trainer Wim Eilander gaat op de schouders na het behalade kampioenschap van RCL in de derde klasse (foto Mark Lamers)

Vuurpijlen en rotjes knalden na afloop oorverdovend, maar op het voetbalveld was er zaterdagmiddag geen sprake van vuurwerk van de kant van RCL. De Leiderdorpers staken dit seizoen met kop en schouders boven de andere tegenstanders uit in de derde klasse, maar tegen Duinoord kon geen indruk worden gemaakt. Via tweemaal Alex Barendse, Pepijn Brands en Mieremet werd er wel eenvoudig met 4-0 gewonnen. Trainer Win Eilander: ,,Dit was geen maatstaf. Kampioenswedstrijden zijn door de spanning en druk zelden goed en vaak dramatisch slecht. We moeten echter beoordeeld worden op twintig wedstrijden. We hebben er maar 1 verloren dus we zijn gewoon de terechte kampioen.”