De redactie van LeidenAmateurVoetbal.nl heeft na het vroegtijdig beëindigen van het vorige seizoen de draad vanaf medio augustus weer opgepakt. Het seizoen 2019-2020 is door ons team wel netjes afgemaakt, maar het was voor ons een lastige periode. Wedstrijdverslagen waren niet langer mogelijk en de bal bleef stil liggen. In de zomer heeft onze redactie achter de schermen gewerkt om nu weer beslagen ten ijs te kunnen komen. Er is gesproken met sponsoren, clubs en alle benodigde gegevens zijn weer bij elkaar gebracht om ons werk weer te kunnen doen. Dat alles is gelukt en dus zijn we klaar voor ons tiende (!!) seizoen. Een mijlpaal waar we trots op zijn!

Ons team wil niet graag meer achterom kijken, maar toch moeten we even bij stil staan bij de voorbije maanden. Door corona is het leven dusdanig veranderd en dat heeft voor iedereen gevolgen. Voor de een meer dan voor de ander, maar voor niemand is alles bij het oude gebleven. Helaas zijn er mensen overleden door corona of zijn ernstig ziek geweest, maar kwamen er doorheen. Op het moment van schrijven neemt het aantal besmettingen weer toe en we zijn er nog niet. Wel rolt de bal weer en we hopen met zijn allen dat dit zo blijft. Fingers crossed. Zo kunnen wij ons werk ook weer volledig oppakken en mogen we onze volgers weer bedienen. Dat doen we ook dit seizoen met een enthousiaste groep mensen die een passie heeft voor het amateurvoetbal. Wij waarderen het werk van alle vrijwilligers bij de clubs. Zij zijn onmisbaar voor die clubs. Zonder die mensen heeft de club geen bestaansrecht. Voor hen staan wij graag blijvend op om de clubs zoveel mogelijk een podium te geven.

Tien jaar geleden zijn wij klein begonnen. ,,Waar beginnen jullie aan, dat kan toch niets worden? Zoveel werk en hoe gaan jullie de schoteltjes in de lucht houden?” Vragen waar we op dat moment geen antwoord op hadden. Meer en meer clubs sloten bij ons aan en dit seizoen komen we uit op een record van 26 teams die wij volgen. Ook kwamen er in de loop der jaren sponsoren bij. Er werd een businessclub in het leven geroepen toen de balans negatief door sloeg. Er kwam enkel maar werk bij, maar de onkosten namen toe. Een reddingsactie heeft ons in 2017 overeind gehouden. Nu is ook de businessclub gegroeid en daar zijn we zo ontzettend blij mee. Vanaf juli zijn we gaan werken met donateurs. Voor 71 euro (verwijzend naar kengetal Leiden e.o.) per seizoen krijgen zij een podium bij ons. Daarbij gaat het om zowel bedrijven als particulieren. Tevens hebben we ‘tientjesleden’ in het leven geroepen. Een bedrag dat verwijst naar ons tienjarige bestaan. Volgers sloten zich aan als vriend van ons. Met al deze support zijn wij heel erg blij en we zijn er dankbaar voor. Een platform als deze brengt heel veel werk met zich mee en we willen blijvend doen wat we beloven. Enkel met steun is dat op te brengen. In elk geval hebben we bewezen dat er bestaansrecht kan zijn. De vragen van tien jaar terug zijn beantwoord en daar zijn we ronduit trots op!

Donateurs, tientjesvrienden, sponsoren en businessclubpartners kunnen zich het gehele seizoen aansluiten. Hoe eerder wij echter weten hoe we er financieel voor staan, hoe beter wij kunnen plannen en onze werkzaamheden uitvoeren. Dus wanneer je ons wilt helpen dan staat de deur wagenwijd open. Zie onderin hoe dat kan.

Uiteraard willen wij niets liever dan voort blijven bestaan. Ook na dit seizoen. Mocht u daarvoor ideeën of suggesties hebben: laat het ons weten. Samen willen we de toekomst immers in? Kranten en andere websites staan onder druk en hier en daar is het al einde verhaal of is de aandacht voor de clubs sterk verminderd. Dat willen wij niet! Wij willen er voor zoveel trouwe volgers alles aan doen om voort te kunnen bestaan. Nu en straks!

Wij storten ons nu in het nieuwe seizoen met alle werkzaamheden die daar bij horen. Corona hebben wij niet in de hand, maar zolang het kan…zullen we er zijn. Voor de clubs met al die vrijwilligers. En voor de spelers, trainers, stafleden, bestuursleden, supporters en alle andere betrokkenen.

Tenslotte nog een oproep! Wij gaan graag een-tweetjes aan met de clubs. Daarbij moet de liefde wel van twee kanten blijven komen. Help ons als daar vraag van ons naar is. Vooral in het belang van de club zelf. En aan alle partijen die ons toegezegd hebben te helpen, maar dat vooralsnog enkel met een ‘ja-woord’: graag boter bij de vis. Ons team kan zich niet veroorloven overal achteraan te blijven lopen. Afspraak is afspraak en die komen wij met al onze medewerkers ook na. DANK, OPRECHTE DANK VOOR ALLE STEUN. SAMEN DE TOEKOMST IN, DAT IS WAT ONS TEAM WENST. EN AAN ALLE CLUBS: ALLE SUCCES TOEGEWENST IN DE COMPETITIE, DE BEKER (INDIEN NOG VAN TOEPASSING) EN NIET TE VERGETEN DE SPORTIFF COMPANY LAV CUP!

Informatie over mogelijkheden ons te steunen zijn hier terug te vinden (eerder reeds geplaatst):

https://leidenamateurvoetbal.nl/2020/voetbalnieuws-leiden/steun-ons-en-ga-vriendschap-aan-3-2-2-2-2-2-2-2/