Zonder het niet meer nader te benoemen virus zou de nacompetitie al flink op streek zijn geweest. Helaas, het mocht niet zo zijn. Inmiddels zijn de voetbalclubs zich druk aan het voorbereiden op de opening van de kantine (per 1 juli) of het nieuwe seizoen. Hopelijk gaat het straks allemaal weer gebeuren en kunnen we weer genieten van dat leuke spelletje. Onze redactie is bezig aan de laatste weken van dit seizoen. Daarna even pas op de plaats (lees: voorbereidingen treffen voor het nieuwe seizoen). Voor nu wel het laatste Lopende Vuurtje met zoals altijd speurwerk van onze redactie of een inbreng van de club zelf.

 • De zomermaanden gaat Leidenamateurvoetbal benutten om meer vet op de botten te krijgen nu er sponsoren zijn weggevallen door de economische crisis. Zonder steun kunnen wij simpelweg niet. LAV heeft op geen enkele wijze overheidssteun gekregen in tegenstelling tot huis-aan-huisbladen en lokale omroepen, dit ondanks het gegeven dat LAV veel lezers heeft. Dus moeten we trachten ons hoofd boven water te houden. Hoe? Dat laten we zsm weten. Ben je nu al geïnteresseerd om te helpen, bel dan even met 06-23296461.
 • Een goed voorbeeld verdient navolging. Dat dacht men bij TAVV toen men de zeer geslaagde ballenactie van Kagia in het vizier kreeg. De club wil met een actie honderd nieuwe ballen voor het nieuwe seizoen verzamelen. Aanhangers van de club weten wat hen te doen staat. Uit betrouwbare bron vernamen wij dat de gang er goed in zit!
 • ASC meldt: ,,Zoals jullie misschien al gezien hebben in het ‘verjaardagsfilmpje’ van het bestuur, hebben wij niet stilgezeten in de voetbal- en cricketloze periode. Naast het vele opruimen en schoonmaken hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt een schitterend terras, compleet met buitenbar, te realiseren. Dit stond al langer op de planning, maar gezien alle Corona-maatregelen is dit echt een uitkomst! Als alles loopt zoals voorzien krijgen we vanaf 1 juli toestemming van de regering om het clubhuis en terras weer open te stellen. Dit zal uiteraard gebeuren met inachtneming van opgelegde regels van het RIVM. Deze zullen we, nadat bekend is of de versoepelingen van 1 juli doorgaan, met jullie delen.”
 • Meerburg gaat meedoen met de grote jongens: ,,Met veel trots kunnen we melden dat de JO14-1 in het seizoen 2020-2021 zal uitkomen op derde divisie niveau. Dit komt onder andere door de prestaties van de huidige JO14-1 en ook de huidige JO13-1 en is een nieuwe mijlpaal voor onze vereniging. Komend seizoen zal Rutger Opdam voor deze groep staan en zijn reactie was ‘Yessss’ met daarbij een aantal emoticons. Van horen zeggen weet ik dat ook spelers van de nieuwe JO14-1 als een stuiterbal door het huis gingen van blijdschap.”
 • Voor de gezelligste kantine van Koudekerk zijn we voor het nieuwe seizoen dringend op zoek naar medewerkers voor bar- en keukenwerkzaamheden. Heb je zin en tijd om een paar zaterdagen per seizoen ons barteam te versterken neem even contact op via ………. Het e-mailadres is te vinden op de site van vv Koudekerk.
 • Lang hebben we er bij Lugdunum nog niet van kunnen genieten, maar dat maakt het niet minder bijzonder! Begin dit jaar hebben Michael en Alex van PremiumLED onze kantine voorzien van LED-verlichting. Niet alleen heel duurzaam, maar ook nog eens met de mogelijkheid tot alle kleuren van de regenboog. We zien de kleurrijke feesten in de kantine al helemaal voor ons. PremiumLED is sinds seizoen 2019/2020 samen met Otgaar Leiden hoofdsponsor van de jeugdafdeling van Lugdunum.
 • DoCoS: ,,Er wordt nog een laatste avond georganiseerd om de kleding van het kledingplan in te leveren. Spelers die bij DoCoS vertrekken en spelers die van de JO19 overgaan naar de senioren moeten hun kleding inleveren. De extra avond is gepland op donderdag 25 juni van 19.00 tot 21.00 uur. Trainers en leiders moeten ook hun materialen en sleutels inleveren op deze avond. Als zij komend seizoen weer trainer of leider worden kunnen zij de kleding houden.” Ook bij andere clubs zal er gelegenheid zijn om kleding om dergelijke in te leveren. Let op de website van uw club.
 • RCL publiceert op het site een overzicht van alle wetenswaardigheden rondom het einde van dit turbulente seizoen. Heeft u al de site van uw favoriete club gecheckt?
 • ,,Gezien het feit dat het besmettingsgevaar in de open lucht minimaal is, zijn toeschouwers vanaf komend weekend weer welkom bij amateurwedstrijden. Het spreekt vanzelf dat de anderhalve meter regel in acht moet worden genomen.” Wishful thinking natuurlijk, zover is het nog niet, maar laten we hopen dat deze droom werkelijkheid wordt de komende weken.
 • De overschrijving van Tom Dijkhuizen van Lugdunum naar Valken’68 is ingetrokken. De verdediger blijft de Leidse club alsnog trouw omdat de speler door werk niet altijd zal kunnen trainen en dat is niet heel handig als je eerste klasse moet ganan spelen.
 • De hoofdredacteur van deze rubriek is al danig op leeftijd, maar heeft nog nooit zo’n turbulent seizoen meegemaakt. Samen met u hoop ik op een prachtig komend voetbaljaar, waarbij we wekelijks van het ene voetbalhoogtepunt naar het volgende gaan. Voorlopig wensen we alle volgers een weergaloos mooie zomer toe. We tellen de dagen af richting het moment dat de scheidsrechter fluit voor het beginsignaal van de eerste echte wedstrijd.