zaterdag, mei 18, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenPeter Geerlings heeft zijn vuurdoop wel gehad bij Van Nispen

Peter Geerlings heeft zijn vuurdoop wel gehad bij Van Nispen

-

Er was geen houden meer aan voor het bestuur van Van Nispen. Na 88 jaar te boek te hebben gestaan als een zondagvereniging kwam eind vorige week naar buiten dat de club uit De Zilk zich vanaf komend seizoen volledig zal gaan richten op de zaterdag. En zo zet de tendens zich in district West 2 zich door dat veel originele zondagclubs verkassen naar de zaterdag als speeldag.

Peter Geerlings, die in september 2019 Tino de Groot (liefst 22 jaar als voorzitter aan de club verbonden) opvolgde als de ‘voorman’ van de club, had destijds niet verwacht dat het zo’n  vaart zou lopen. ,,Rond die tijd ging het bestuur er vanuit dat we nog zeker drie seizoenen zouden uitkomen op de zondag. Vanaf twee maanden terug werd het al wel spannender gezien de geluiden binnen de club, maar nog altijd leken we een man of achttien te hebben voor de hoofdmacht. Sinds twee weken terug kwam er echter een ommezwaai bij spelers en toen wisten we dat er geen keuze meer was. Eerlijk gezegd leverde dat wel wat teleurstelling bij mij op want het is nogal een beslissing en zeker voor de oudgedienden voor nu wellicht een bittere pil. Ondanks dat het nieuws kakelvers is, ben ik ondertussen al zover dat ik juist kansen zie. Natuurlijk zijn er ook genoeg uitdagingen de komende tijd om een en ander te realiseren, maar die gaan we niet uit de weg op de club.”

De preses spreekt van een ‘puist werk’. ,,Voor de invulling op zaterdag moeten we organisatorisch aan de bak. Wel waren we al aan het voorsorteren naar de zaterdag als speeldag, maar het is dus veel sneller gegaan dan verwacht. Vooral qua barbezetting zal er gepuzzeld moeten worden. Ik denk ook dat de kantine langer open zal blijven. Het zou voor mij al tot tevredenheid stemmen als we dezelfde omzet kunnen genereren als wanneer we nog wel door hadden kunnen gaan op zondag. Een voordeel dat er nog meer bedrijvigheid zal zijn op het complex op zaterdag. Daarnaast denk ik dat uitspelende teams na hun wedstrijd snel weer gang zullen zetten naar De Zilk. Voor de jongeren gaat het zeker voordelen opleveren. Hopelijk zal de oudere garde snel wennen aan de verandering. Spelers aantrekken voor een zondagclub is tegenwoordig bijna niet meer te doen, zoveel is zeker.”

Het is de bedoeling dat de tweedeklasser met het huidige eerste elftal in tact blijft. De zondag 1 schuift door naar de zaterdag 2. ,,Wel is de afspraak gemaakt dat er ruimte is voor spelers in de hoofdmacht als er spelers nadrukkelijk op de deur gaan bonzen. De selectie wordt breder en er is een groter vangnet dan in het voorbije seizoen. Al met al zijn er best veel voordelen. Ja, je kunt wel zeggen dat ik mijn vuurdoop heb gehad als voorzitter met het coronavirus en deze rigoureuze beslissing. Gelukkig kan ik altijd terecht bij Tino voor raad en daad. Hij woont vijf huizen verderop.”

Note redactie: dit interview was al te lezen in het Leidsch Dagblad van donderdag 11 juni.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read