zaterdag, mei 4, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 (za) hengelt Thom Wijnalda, Kauzi Nomen en Jelle van der Niet...

Voorschoten’97 (za) hengelt Thom Wijnalda, Kauzi Nomen en Jelle van der Niet binnen

-

Zoals veel clubs op dit niveau is Voorschoten’97 ook al druk bezig om de selectie van volgend seizoen rond te krijgen. De club meldde eerder al dat een groot deel van de huidige spelersgroep zal aanblijven. Daarbij is de TC van de eersteklasser druk doende om gerichte versterkingen binnen te hengelen. De club kwam zojuist met deze melding naar buiten:

De staf van Voorschoten’97-zaterdag en de Voetbaltechnische Commissie (VTC) zijn verheugd te kunnen melden dat Thom Wijnalda, Jelle van der Niet en Kauzi Nomen vanaf het nieuwe seizoen 2020/2021 de kleuren van Voorschoten’97-zaterdag zullen gaan verdedigen. Thom Wijnalda, in Voorschoten/Leiden e.o. alom bekend, is de huidige spits van RCL. Thom wil graag de uitdaging aangaan om ook op zaterdag 1e klasse-niveau zijn kwaliteiten als spits te tonen. Jelle van der Niet komt van vv Noordwijk en is als middenvelder of centrale verdediger inzetbaar. Kauzi Nomen, voorheen bij FC Boshuizen, komt van Rijnsburgse Boys en kan ook zowel in de verdediging als op het middenveld acteren. Thom, Jelle en Kauzi welkom bij Voorschoten’97, veel succes en voetbalplezier gewenst! In een later stadium zullen deze aanwinsten uitgebreid worden gepresenteerd op de clubwebsite.

Onze redactie sprak kort met de drie naar Adegeest verkassende spelers. Wijnalda komt over van tweedeklasser RCL. ,,Het was een ontaard lastige beslissing voor mij omdat ik nu eenmaal een RCL-hart heb. Daarbij komt dat ik goede gesprekken heb gevoerd met de komende trainer, Hein van Heek. Na te plussen en te minnen, heb ik echter de knoop doorgehakt om nog eenmaal een nieuw avontuur aan te gaan. Eerder heb ik de uitstap gewaagd naar Noordwijk om vervolgens weer terug te keren naar de Bloemerd. In de zomer word ik dertig en als ik nog iets zou willen, was dit het moment. Voorschoten’97 speelt in de eerste klasse en doet het prima. Er staat ook een prima selectie, maar er is wel vraag naar een spits. Shemiel Constancia is de jongste niet meer en op dit moment staat Nick Guijt in de spits, maar dat is eigenlijk een buitenspeler. Men zocht een ‘kapstok’ en iemand die in de punt zijn goaltjes meepikt. Aan dat beeld voldoe ik kennelijk en de gesprekken met Voorschoten’97 verliepen prima en ik denk dat ik uitstekend in hun plaatje pas. Er wacht mij een prestatieve en sportieve uitdaging.”

Zoals gezegd viel de beslissing de puntspeler wel zwaar. ,,Ja, want de laatste jaren heeft RCL het niet makkelijk en ik gun de club het allerbeste. Ik denk echter dat het juist ook goed kan zijn dat er eens een andere spits komt. Er komt veel talent aan en wellicht is dit het moment om weer stappen voorwaarts te maken in Leiderdorp. Met Van Heek komt er een bak ervaring binnen en ik geloof in de club. Er is mij alles aan gelegen om het seizoen goed af te sluiten met nog fraaie zeges en een betere positie op de ranglijst dan de huidige. Gisteren heb ik mijn medespelers, de huidige en komende trainer ingelicht. De knoop is nu door en we kunnen allemaal verder.”

Kauzi Nomen is eveneens toe aan een nieuw avontuur en zal volgend seizoen dus ook het groen en geel dragen. ,,Ik wil graag weer in een eerste elftal spelen. Ook vind ik dat Voorschoten’97 een leuk voetballende ploeg heeft en uitkomt op een goed en stevig niveau. Ik denk dat de hoofdmacht voor mij zeker haalbaar is en dat ik een toegevoegde waarde kan worden. Ik zie het niet als een definitieve doorbraak of zo. Ik hoop en denk dat ik weer veel aan spelen ga toekomen en daar is het mij om te doen. Ik kan niet wachten bij Voorschoten’97 te beginnen.”

Tenslotte Jelle van der Niet: ,,Allereerst ben ik onwijs blij met de overstap naar Voorschoten’97. Een aantal weken geleden belde de club en vertelden ze dat ze interesse in mij hadden. Na en goed gesprek en een aantal keer te hebben gekeken, heb ik een goede indruk van de club gekregen. Het is en warme club met mooie mensen en niet geheel onbelangrijk een team dat goed voetbal speelt. Verder hoop ik mij daar te kunnen ontwikkelen als voetballer door veel minuten te maken.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read