HomeDerde klasseASCASC neemt drie meer dan welkome punten mee uit Den Haag

ASC neemt drie meer dan welkome punten mee uit Den Haag

-

Tweede klasse C (zondag) – Het seizoen is eigenlijk net begonnen, maar als je dan de eerste drie wedstrijden voor zowel de districtsbeker als de competitie verliest begint er toch iets te knagen.

Het zal dan ook voor de nieuwe trainer Jesper Neuteboom een hele opluchting geweest zijn dat ASC de eerste punten binnen sleepte en dat nog wel uit tegen medekoploper Laakkwartier 1-2.

De Oegstgeestenaren kwamen voortvarend uit de startblokken en leken zich gelijk thuis te voelen in de residentiestad. Of dit nu kwam door het rood-zwarte thuistenue van de thuisclub of door het old skool sportpark, gelegen midden in een woonwijk, met zeker gelijkenissen met het oude veld aan de Kempenaerstraat is de vraag.

Al in de tweede minuut brak de snelle Thaimu Daramy door de Haagse verdediging en met een soort schot c.q. lob verschalkte hij de doelman en tergend langzaam ging de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 0-1. Na een kwartier schoot Lars Valckx ter hoogte van de strafschopstip tegen de keeper op en Jelle Schouten kon de terugkaatsende bal niet in het doel prikken. Daarna werd de thuisclub een paar keer gevaarlijk met als hoogtepunt een schot van buiten de zestien, die buiten het bereik van keeper Abdel Kader Lamrabette tegen de paal uiteenspatte. In de tussentijd werd een kopbal van Miro Acimovic uit een hoekschop nog van de lijn gehaald.

De Hagenezen kwamen vaak dreigend tot het strafschopgebied, maar verzandden dan vaak in een veredeld soort zaalvoetbal. Tien minuten voor de rust was het wederom de uitstekend spelende Valckx die doorbrak, maar hij schoot tegen de doelman aan. Vlak voor rust verdubbelde ASC nog de score, wederom uit een corner kopte Acimovic de bal binnen. De doelpuntenmaker hierover: ,,Ik was al eerder dichtbij een treffer en het was, gezien onze situatie, belangrijk dat we met een 0-2 gingen rusten. Ik was vroeger aanvaller en speelde vorig jaar back in het tweede van FC Boshuizen. Dit jaar was het de bedoeling om weer in de voorhoede te spelen, maar door blessures en in het teambelang speel ik rechtsback.”

De eerste twintig minuten na rust gaven hetzelfde spelbeeld en het kwam toch nog onverwachts dat Karam Boukhari de aansluitingstreffer binnen schoot. De ruimtes werden groter en als de laatste pass goed was geweest had de ploeg uit Oegstgeest de wedstrijd al in een eerder stadium kunnen beslissen. De frustraties namen toe bij Laakkwartier en dat resulteerde in een rode kaart voor de thuisclub. In de week van de scheidsrechter mag dan ook best gezegd worden dat de leidsman uitstekend floot en dat er op deze beslissing niets was aan te merken. Een minuut na de rode kaart moest Lamrabette met gevaar voor eigen leven nog een doorgebroken speler van de gelijkmaker afhouden. De rode lantaarndrager speelde de man meer situatie slecht uit en kroop nog een paar keer door het oog van de naald. Een kopbal net naast en een paar scrimmages deed de Oegstgeester harten sneller kloppen, maar ze hielden met veel inzet stand.

Door deze overwinning is de club in ieder geval van de laatste plaats af. De opgeluchte Acimovic: ,,We lieten ons veel te ver terugdringen en ik zat er op het eind helemaal doorheen. Volgende week thuis tegen koploper RKDEO zal het weer moeilijk worden, maar deze overwinning geeft ons veel vertrouwen. Ik heb een vader uit Bosnië, maar hoop toch dat straks Nederland gaat winnen. Familie en vrienden zijn uitgewaaierd over allerlei landen van het voormalige Joegoslavië en daarbuiten en ik kijk daar toch nog steeds met meer interesse naar mijn voormalige thuisland.”

Laakkwartier-ASC 1-2 (0-2). 02. Daramy 0-1, 40. Acimovic 0-2, 66. K. Boukhari 1-2. Scheidsrechter: De Bruijn.

Basisopstelling Laakkwartier: Veugelers, Martijn, Sloof, Heijgen, Genc, Plaate, Afriyie, H. Boukhari, K. Boukhari, Achnak, Karoumi.

Opstelling ASC: Lamrabette, Van Bergen, Goebel, Schouten, Acimovic, Van Zandwijk, Bakker, Bertels,  Valckx (90. Voinov), Wagenaar, Daramy (83. Rooijakkers).