HomeDerde klasseASCWeer krijgt ASC geen loon naar werken: 0-1 verlies tegen DIOS

Weer krijgt ASC geen loon naar werken: 0-1 verlies tegen DIOS

-

Tweede klasse C (zondag)-Op een winderig en verlaten sportpark Overveer werd de wedstrijd gespeeld tussen ASC en het Nieuw-Vennepse DIOS. Deze wedstrijd kon alle kanten op, maar uiteindelijk gingen de bezoekers met een 0-1 overwinning naar huis toe.

ASC koos er de eerste helft voor met de wind mee te spelen. Met dit steuntje in de rug probeerden middenvelders Jelle Schouten en Ralph van Zandwijk de spitsen Lars Valckx en Noah Voinov in stelling te brengen. Dat lukte niet; de gevaarlijkste momenten van de thuisclub kwamen voort uit dode spelmomenten via de verre inworpen en corners. Valckx en ook Thaimu Daramy kregen de mooiste kansen maar hun inzetten werden gepareerd door keeper Klinkenberg van DIOS. Deze club kwam met wind tegen tot bijna niets, alleen de broertjes Noordam creëerden kleine mogelijkheden. De 0-0 ruststand was het logische vervolg.

DIOS trok het initiatief naar zich toe in de tweede helft. Een penalty na een minuut of tien spelen vanwege een handsbal was vanzelfsprekend een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Doelman Abdel Lambarette reageerde echter alert en stopte de door Noordam ingeschoten bal. Hoewel ASC bleef knokken tegen DIOS en de hevige wind scoorde de ploeg uit Nieuw-Vennep de eerste en naar later bleek ook de enige treffer via Noordam. ASC probeerde door wissels en een alles of niets offensief de gelijkmaker te forceren, maar tevergeefs. De thuisploeg bleef steken op een 0-1 nederlaag. Een gelijkspel was beter op zijn plaats geweest.

Trainer Jesper Neuteboom na afloop: ,,We hebben er bewust voor gekozen om de eerste helft met wind mee te spelen en zo DIOS vast te zetten en af te jagen. Kansen creëerden we wel, maar we scoorden niet. Dat had ook met de uitstekende doelman van DIOS te maken. Helaas viel hun doelpunt uit een situatie waarop we de hele week getraind hebben. Dat is zonde en onnodig.”

Volgende week zal ASC op bezoek gaan bij het nog ongeslagen Haagse Laakkwartier. Het wordt zonder twijfel een moeilijke middag voor de ploeg uit Oegstgeest, maar hopelijk kan er wel minimaal een punt gehaald worden. Vooralsnog staat de teller nog op nul punten voor Neuteboom en de zijnen.

Opstelling ASC: Lamrabette, Bakker, Goebel, Schouten, VanZandwijk, Bertels, Valckx, Hoogervorst, Daramy, Wagenaar, Voinov.

Opstelling DIOS: R. Klinkenberg, S.Klinkenberg, Hoefkens, Lei, Asadi Wardough, Suykerland, V. Noordam , Reis, Van Wees, R. Noordam, Ort.

Verslag: Michael Lamers