Ook in de tweede seizoenshelft zal LeidenAmateurVoetbal wekelijks weer 1 of soms twee Krakers van de Week plaatsen. Dat kan gaan om een derby, degradatieduel, de strijd om de (periode)titel of bijvoorbeeld een burentwist. Wekelijks dient er een keuze te worden gemaakt en dat valt soms niet mee. Er is zoveel boeiends te melden en jouw club is vast het meest interessant. Alle clubs worden sowieso wekelijks meegenomen in de voorbeschouwing. Wij vragen begrip voor gemaakte keuzes, waarbij ook de overeenkomst met desbetreffende club(s) bepalend kan zijn. Dit keer is de keuze gevallen op het treffen tussen de nummers 1 en 2 uit 3A op zaterdag.

In de derde klasse A zaterdag lijkt het vorig seizoen gedegradeerde TAVV met rasse schreden op weg naar een rentree in de tweede klasse. Met zeven punten voorsprong op Aarlanderveen, de naaste belager, leiden de nog ongeslagen Ter Aarders momenteel het klassement. Aanstaand weekend ontvangen zij de concurrent op Sportcomplex  Aardam West. Doelman Edwin Pieterse, bezig aan zijn laatste seizoen in de blauwwitte selectie, ziet de ontmoeting met vertrouwen tegemoet.

Met slechts zeven tegengoals na zestien duels is de 26-jarige Pieterse met afstand de minst gepasseerde goalie van de afdeling. In eigen huis maakte hij zelfs maar één keer de gang naar het net. Opmerkelijke cijfers. ,,Het staat achterin goed. We hebben een sterke verdediging, maar eigenlijk is het de verdienste van het hele team. Het is prettig dat we vaak lang de nul weten te houden. Dan hoef je niet achter de feiten aan te lopen”, vertelt de sluitpost bescheiden. ,,Wat een verschil met vorig jaar, toen ik er rond deze tijd al een stuk of veertig om mijn oren had. We hebben dit seizoen al een aantal wedstrijden heel goed gespeeld en mooie uitslagen neergezet. Maar de laatste tijd gaat het iets moeizamer. We kunnen ook niet altijd op volle sterkte aantreden. Vooral het scoren is iets lastiger geworden. Daardoor laten we tegenstanders langer in leven in plaats van dat we het in de tweede helft wat makkelijker hebben. En we hebben de laatste tijd ook al een paar keer gelijkgespeeld. Maar goed, als je dan ziet dat we desondanks uitgelopen zijn op Aarlanderveen mogen we niet klagen.”

De in Ter Aar geboren en getogen Pieterse keerde na een rondgang bij een handvol clubs zo’n drieënhalf jaar geleden terug bij de vereniging, waar hij als jongetje begon. ,,In de jeugd heb ik verder bij Alphense Boys gekeept. Eén van de hoogtepunten was dat wij met de D1 in De Kuip de voorwedstrijd speelden bij Feyenoord – Ajax. We verloren slechts met 2-0. Als we met grote cijfers zouden hebben verloren had ik het zeker minder leuk gevonden. Dat wel. Verder bewaar ik onder andere ook nog mooie herinneringen aan mijn tijd bij Excelsior en Argon.  Dat het niet tot een echte doorbraak is gekomen had vooral te maken met het feit dat ik oudere keepers voor me had. En ja, die worden niet zo snel gepasseerd. Daarom ben ik uiteindelijk weer teruggegaan naar TAVV, mijn cluppie.”

In het dagelijks leven is Pieterse werkzaam in het in Ter Aar gevestigde bedrijf van zijn ouders: Pieterse Containerhandel en Transport BV. ,,En daar gaat veel tijd in zitten. Daarom en omdat mijn vriendin en ik nu ook een kleintje over de vloer hebben en ik gewoon meer tijd aan mijn gezin wil kunnen besteden, houd ik het selectievoetbal na dit seizoen voor gezien. Het is gewoon allemaal steeds lastiger geworden om een en ander met elkaar te combineren. Ik blijf uiteraard wel aan TAVV verbonden. Hoe ik dus het aankomende seizoen in ga delen ga ik de komende tijd bekijken. Het zou wel heel mooi zijn om in elk geval te stoppen met de titel op zak. Ook voor onze trainer, Frenk van der Kleij, zou het een mooi afscheid zijn. En of er dan een platte kar tevoorschijn komt, weet ik niet. Ik heb nog nooit een kampioenschap met TAVV meegemaakt.”

Bij de ontmoeting eerder dit seizoen met Aarlanderveen ontbrak Pieterse. ,,Dat zul je altijd zien: we hadden een uitje van mijn werk. Maar ik heb natuurlijk wel gehoord hoe die wedstrijd is verlopen. Al na negen minuten stonden we met tien man en daarna kwamen we ongelukkig achter. Toch wisten we verdiend nog op gelijke hoogte te komen. Hoe het zou zijn gegaan als we met elf man hadden gespeeld, weet je natuurlijk nooit. Voor komende zaterdag ga ik er in elk geval van uit dat we de nul weten te houden. Hoe het dan verder uitpakt, zien we wel. Zij hebben de laatste weken de punten laten liggen, maar dit is een wedstrijd op zich. Het kan een leuk potje worden”, besluit Pieterse.