Na wat omzwervingen bij diverse clubs en in diverse functies, hij was onder andere jeugdtrainer bij RCL en had dit seizoen de zaterdagselectie van FC Boshuizen onder zijn hoede, is Nino Poulina neergestreken bij Lugdunum.

,,Deze club beschouw ik als mijn tweede thuis. Aan Lugdunum heb ik zoveel warme herinneringen, dat solliciteren als hoofdtrainer voor de hand lag. Ik heb hier het langst gevoetbald, ken alle ins en outs en ook de mensen die hier rondlopen. Wat dat betreft kom ik in een gespreid bedje.”

Vanuit die veilige basis heeft Poulina alle tijd, ruimte en energie om met de selectie te werken en een meerjarenplan op poten te zetten, samen met onder andere zijn evenknie Marco Harleman. ,,We zijn veel spelers kwijt geraakt. Daar wind ik geen doekjes om. Heel jammer, maar het is een gegeven dat als een trainer vertrekt er ook spelers hun heil elders zoeken. Gelukkig zijn er ook nieuwkomers, maar die zijn veelal heel jong, zodat we volgend seizoen met een mix van jong en onervaren voetballers spelen die het klappen van de zweep kennen. Een logisch gevolg is wel dat we niet te veel moeten verwachten van de groep. Tuurlijk, we willen zo hoog mogelijk eindigen, maar het kost tijd om van de groep een eenheid te maken en jeugd te laten wennen aan het seniorenvoetbal in de derde klasse.”

Om de doorstroom van jeugd te bevorderen is Lugdunum gestart met een Onder23 project. Poulina: ,,Ze krijgen dezelfde faciliteiten als de selectie met een uitstekende trainer van wie de naam spoedig volgt.Het gaat om voetballers die nu en in de toekomst wat kunnen betekenen voor de club. De jongens die erin gaan spelen zullen van een uitstekend niveau zijn. Dat moet ook wel, want ze komen in een competitie waar verschillende grote clubs in spelen. Mochten we met het eerste te maken krijgen met bijvoorbeeld langdurige blessures, dan kunnen we spelers ‘lenen’ uit Onder 23. We verwachten van deze opzet meer dan van een tweede elftal. In het verleden bleken dat vooral vriendenteams waarbij het prestatieve niet voorop stond. Dat is wel het geval bij de nieuwe formatie.”

Net als bij andere clubs is het behelpen met de trainingen: ,,Tja, aan de conditie werken, traptechniek oefenen en afwerken. Het zijn wat basale zaken, maar het is momenteel niet anders.”

Lugdunum is een nieuwe job voor de bekende Leidenaar, maar wel eentje die geknipt voor hem lijkt: ,,Ik denk dat met jonge spelers werken mij wel ligt. Je moet ze uitdagen en leren hun grenzen te verleggen. Daar gaan we hier hard aan werken.”

Nino, op archieffoto, met broer Rocky als speler van Football Factory