Bij Stompwijk’92, de regioclub waar aan het eind van het seizoen traditioneel de minste spelersmutaties plaatsvinden, vindt de komende voetbaljaargang toch een opmerkelijke verandering plaats. Defensieve sterkhouder Nick van den Bosch heeft, na ruim tien seizoenen in de Stompwijkse hoofdmacht, besloten om met ingang van het komende seizoen te stoppen als selectiespeler bij de club, waarvoor hij al zijn hele voetballeven actief is. Al met al is het nakende vertrek van Van den Bosch een fikse aderlating voor de ploeg van Stompwijk ’92-trainer Patrick Kamperveen.

Van den Bosch debuteerde, onder trainer Ron de Roode, op 16-jarige leeftijd als eerste elftalspeler op Sportpark De Meerhorst en maakte enkele seizoenen later de promotie, van de vierde klasse naar de derde klasse, van de club mee. Twee seizoenen geleden maakte de centrale verdediger ook deel uit van het team dat de historische promotie van de dorpsclub naar de tweede klasse bewerkstelligde.

Nick, voor de buitenwereld zal je besluit, je bent pas 27 jaar, toch wel als een verrassing komen. Waarom heb je besloten om nu al  te stoppen bij Stompwijk ’92 1?

,,Misschien wel, maar ik merkte de laatste tijd dat ik het plezier in het voetbal aan het verliezen was. De echte motivatie ontbrak en dat is natuurlijk wel van belang als je met je hobby bezig bent. Het heeft niets te maken met mijn medespelers of de trainer hoor, maar ik mis nu gewoon de drive om verder te gaan. Toen bleek dat veel jongens waarmee ik vroeger in het eerste heb gespeeld van plan waren om gezamenlijk in een lager team te gaan spelen, heb ik besloten om mij daarbij aan te sluiten. Daarnaast heb ik nu weer de mogelijkheid om op maandagavond lekker een potje te zaalvoetballen, daar had ik de laatste jaren ook geen tijd meer voor. Toen we door de coronacrisis plots niet meer konden trainen of wedstrijden spelen was dat voor mij ook een goed ijkpunt om te kijken hoe zo’n periode zonder voetbal zou zijn, en ik moet je eerlijk zeggen dat ik het voetbal geen seconde heb gemist’’, aldus de centrale verdediger.

Vervolgend:,, Ik kijk in ieder geval met veel plezier terug op mijn tijd in het eerste, waarbij de promotie bij HVV natuurlijk wel het sportieve hoogtepunt was. Het halve dorp was in Den Haag aanwezig, prachtig weer, veel publiek langs de kant en voor het eerst in het bestaan van de club promotie naar de tweede klasse, dat was een mooie dag. Jammer dat ons verblijf in de tweede klasse maar tot één jaar beperkt is gebleven, spelen in de tweede klasse tegen clubs uit de regio is toch wat anders dan, zoals afgelopen seizoen, voetballen in de Haagse derde klasse. Nee, ik denk dus niet dat ik spijt ga krijgen van mijn besluit, maar mocht blijken dat het wel zo is, dan ben ik jong genoeg om daarna nog een paar jaar op selectieniveau te voetballen’’, aldus Van den Bosch tot besluit.