HomeZaterdagDerde klasseOngelukkige nederlaag Sporting Leiden tegen Aarlanderveen

Ongelukkige nederlaag Sporting Leiden tegen Aarlanderveen

-

Derde klasse A (zaterdag)-De 0-1 nederlaag tegen runner-up Aarlanderveen betekende alweer de vijfde nederlaag van Sporting Leiden op rij. Verdiend was het verlies echter allerminst. De mannen van Cees van Tongeren voetbalden bij tijd en wijlen uitstekend, maar konden enkele prima kansen niet verzilveren. De bezoekers hadden er in de tweede helft aan één genoeg om met de drie punten in de tas huiswaarts te keren.

Van Tongeren had enkele verrassende wijzigingen in zijn ploeg aangebracht om de op papier sterkere opponent het hoofd te bieden. ,,Ik zette Elroy Lammers en Joeri Devilee in de basis. Dan heb je misschien minder snelheid, maar wel meer creativiteit. Dat schatte ik als beter wapen in om de nummer twee te bestrijden. Dat ging lange tijd ook zeker goed. Bij vlagen speelden we uitstekend. In de tweede helft kwamen Aymen Mizab en Eric Bakker erin en dat pakte ook  goed uit. Jammer dat we de kansen die we kregen niet benutten. We hadden echt op 1-0 moeten komen.” Daar zegt de trainer van de Leidse brigade niets teveel.

In de eerste helft golfde het spel op en neer, waar echte grote kansen uit bleven. In een klutssituatie raakte Reaunu Waandels de lat boven keeper Andy van der Meulen om de terugkaatsende bal in handen van de doelman te koppen, maar dat was al. Ook Leiden kon wijzen naar enkele goede mogelijkheden die echter niet in een treffer resulteerden. Na de thee leek de snelheid van met name Bakker de bezoekers te verrassen. Zijn moment kwam bij een diepe bal waarbij hij de defensie van Aarlanderveen zijn hielen liet zien en opstoomde naar het doel van keeper Du Chatinier. De spits speelde het leer echter te ver voor zich uit waardoor hij te ver naar buiten gedwongen werd en een eminente kans uitbleef.

Enkele minuten later bleek de eerste kans voor Aarlanderveen genoeg om op voorsprong te komen. Azis el Bouazzati kon een voorzet kalmpjes aannemen en in de uiterste hoek prikken. Sporting drong aan en zette Aarlanderveen met name in het laatste kwartier met de rug tegen de muur. Van Tongeren nog eens: ,,We pompten de bal voor het doel in de hoop dat de bal een keer goed zou vallen, maar helaas hadden we dat gelukje niet. Zo kregen we vandaag te weinig in een prima wedstrijd van onze kant.”

Ook linkerverdediger Kevin te Hennepe betitelde de nederlaag als ongelukkig: ,,Ik vond ons zeker niet minder dan Aarlanderveen. Kijk eens naar de kansen die wij kregen en die van onze tegenstander van vandaag. Ja, die situatie in de eerste helft waarbij we bal tegen onze lat kwam en daarna in de handen van Andy gekopt werd. Dat was eigenlijk het enige lastige moment voor ons. In de tweede 45 minuten kregen wij toch echt de kansen, maar die worden dan niet benut. Aarlanderveen had aan die ene kans genoeg en die ontstond ook nog eens uit het niets. De reeks van overwinningen is nu ver weg. Keken we eerst naar boven, nu moeten we zo langzamerhand naar beneden kijken. We krijgen nu twee wat mindere ploegen als je naar de ranglijst kijkt. Die moeten we dan maar eens gaan winnen.”

Te Hennepe overdrijft als hij stelt dat de gevarenzone dichterbij komt, die is nog acht punten van de Leidenaren vandaan. Meedoen om een ereplaats zit er echter(voorlopig) niet in ondanks de bliksemstart van de competitie. Dat lijkt alweer lang geleden.

Sporting Leiden-Aarlanderveen 0-1 (0-0). 61. Bouazzati 0-1. Scheidsrechter Permessar.

Sporting Leiden: Van der Meulen, Fokkema, Van Egmond (77. Dieke), Te Hennepe, Hamelink, Devilee (51. Bakker), Lammers (65. Mizab), Van der Meel, Hatfaoui, Mink, Heemskerk.

Aarlanderveen: Du Chatinier, Egberts, Nagtegaal, Oudijk, Waandels (84. Wassing), Busse, Voorn, Poelwijk (86. De Heer), Karmiris (77. Grimmelius), Bouazati, Nieumeijer.

Foto’s: Eric van de Wijngaard (meer foto’s volgen!)