woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTAVV loopt tegen muur aan

TAVV loopt tegen muur aan

-

Derde klasse A (zaterdag)- TAVV is er niet in geslaagd om de muur die VVC optrok omver te spelen. De ploeg uit Nieuw-Vennep, kort voor de winterstop op een hoop gespeeld door Lugdunum, kwam naar Ter Aar om de gelederen gesloten te houden en slaagde in die missie. De koploper was wel voortdurend de bovenliggende partij, maar tot doelpunten kwamen het niet. Door de gedeeltelijke missstap zagen de blauwwitten het wel winnende Aarlanderveen dichterbij komen op de ranglijst.

Frenk van der Kleij, aan het eind van het seizoen vertrekkend als trainer (zie berichtgeving vanuit TAVV op deze website) had wel begrip voor de verdedigende speelwijze van de opponent. ,,Niet leuk voor ons en het publiek, maar voor hen is elk punt in de degradatiestrijd welkom. Ze kregen onlangs een pak slaag van Lugdunum en daar hadden ze duidelijk niet nog eens trek in. Wanneer je 1-0 maakt dan krijgt zo’n wedstrijd een andere wending, maar we kwamen er simpelweg niet doorheen. Eerst probeerden we het met verzorgd voetbal en later gingen we opportunistisch spelen. We hoopten aan de kant nog op bevliegingen van bepaalde spelers en dat individuele spelers zouden bovendrijven, maar helaas kwam het moment er niet van.”

VVC kreeg enkel in de eerste tien minuten een kans, maar Edwin Pieterse toonde zich weer eens de betrouwbare doelman. TAVV kreeg veel meer mogelijkheden, maar de Nieuw-Vennepse deur bleef dicht. Ook bij een 1 op 1 even na de rust van Donny van der Neut en de doelman van de bezoekers. ,,Dat was onze grootste kans. Jammer, maar scoren lukt niet in elke wedstrijd. Over mijn vertrek? We hebben goede gesprekken gehad en we gaan goed afsluiten. Enkel waren er teveel twijfels, vooral aan mijn kant. Dan is het beter om te stoppen. Daar was ook begrip voor. TAVV is er straks bij gebaat dat er een trainer voor de groep staat die er volledig achter staat. Maar goed, dat is voor straks. We doen er nu eerst alles aan om te promoveren.”

Bij TAVV is ondertussen bekend dat Kevin van Wijk stopt na dit seizoen, zo liet de trainer weten. Aanvoerder Lars van der Pijl is na medio maart dit seizoen niet meer beschikbaar vanwege werkverplichtingen.

Basisopstelling TAVV: E. Pieterse, Van Wijk, Otto, Van der Pijl, Modderaar, Straver, Verwoerd, J. Pieterse, Boddeke, Looyestein, Van der Neut.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read