HomeZaterdagDerde klasseWinst voor Voorschoten'97 (zo), nieuwe nederlaag Sporting Leiden

Winst voor Voorschoten’97 (zo), nieuwe nederlaag Sporting Leiden

-

Derde klasse A (zondag)- Voorschoten’97 boekte de tweede zege van het seizoen. Op bezoek bij Madestein in Den Haag won de ploeg van Dennis Luhulima met 3-4. Sporting Leiden wacht nog steeds op het eerste puntje. Bij DHL werd met 4-1 verloren.

Madestein-Voorschoten’97

Na tien minute spelen bracnht Frank van den Heuvel de bezoekers op voorsprong. Kort daarna trok de thuisploeg de stand echter alweer in evenwicht. Vroeg in dit treffen moest Wout Adriaanse zich, geblesseerd geraakt, laten vervangen voor Jurgen Oerlemans. Madestein kwam vlak voor de pauze op voorsprong. Dat bleek alsnog niet de laatste treffer van de eerste helft. Aanvoerder Rick van der Maas was succesvol.

Na de pauze, met Hamid Sarmastzada in de ploeg voor Van den Heuvel, kwam Voorschoten’97 weer aan de leiding. Van der Maas tekende voor zijn tweede doelpunt en zijn vierde in een week tijd. Halverwege de tweede helft kwam er weer balans, maar een kwartiertje voor tijd kroonde Roy Elligens zich tot matchwinnaar.

DHL-Sporting Leiden

De Leidse ploeg startte goed en kwam op voorsprong door Kloos. Marco Spasic en Trogilio Pinas kregen grote kansen om de score uit te bouwen, maar dat lukte niet. De thuisploeg werd daarna wel effectief, zeker na een te korte terugspeelbal van de kant van de fusieclub. DHL profiteerde vervolgens van individuele fouten aan Leidse kant en liep betrekkelijk eenvoudig weg naar 4-1. De ploeg van Koos Habraken staat nog altijd puntloos onderaan en de nummer voorlaatst heeft nu al drie punten meer.