vrijdag, april 26, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgLimburgs voetballende visitekaartje Nigel Henssen geniet van elke Meerburgse seconde

Limburgs voetballende visitekaartje Nigel Henssen geniet van elke Meerburgse seconde

-

Hij bestaat nog, ‘de witte raaf’ in het amateurvoetbal, en wel in de persoon van Nigel Henssen (geboren op 9 november 1994), de middenvelder van zaterdag vierdeklasser Meerburg uit Zoeterwoude. Afkomstig uit de provincie met het alom bekende witte goud, Zuid-Limburg, blikte hij bevlogen terug op deze korte periode van zijn tweede seizoen bij de Rijndijkers.

,,Echte doelstellingen hebben we niet. Als het maar wel beter is dan vorig seizoen. En een plek in de top drie of top vijf moet toch zeker ook mogelijk zijn”, aldus de 26-jarige speler die door Ramon Weijers naar Meerburg is gehaald. Henssen: ,,Ik speelde in Limburg in de amateur tweede klasse nadat ik in de jeugd ook nog bij MVV heb gespeeld. Hier heb ik het prima naar de zin en qua voetbalmentaliteit is er echt geen verschil met het diepe zuiden, maar zeker wel qua voetbalniveau. Dat ligt hier toch wel aanmerkelijk hoger doordat de vijver met beschikbare spelers vele malen groter is, dus is er ook meer concurrentie in de selectie.”

Ondanks deze warme, geestelijke omarming van Meerburg door de middenvelder staat zijn ploeg er met drie uit vier (7-9) op een twaalfde plek er nog niet al te best voor. Maar het zou Henssen niet zijn als hij daar geen messcherpe analyse aan zou kunnen verbinden: ,,De 1-4 uitzege bij LSVV’70 was dik verdiend en een hoopvolle seizoenstart. Maar de 0-2 nederlaag tegen kampioenskandidaat Warmunda had net zo makkelijk een gelijkspel kunnen worden als ik zo terugblik op ons veldspel en de diverse gemiste kansen. En juist het missen van die kansen, drie levensgrote zelfs uit bij Kickers’69, waren de hoofdoorzaak voor die 2-1 nederlaag. Tot de zestien ging het ook daar best lekker, maar dan ben je toch echt nog niet bij het doel. En onwillekeurig doet het toch wat met je als speler in die eerste wedstrijd zonder publiek en dan ook nog in die entourage. En de derby tegen SJZ met het 2-4 verlies? Ik hou het maar op een collectieve offday. Mooier kan ik het echt niet maken!”

Maar de goede competitievoorbereiding onder trainer Huig-Jan Heeringa moet met de komst van ook vier nieuwe spelers met A-kwaliteit zeker gaan leiden tot betere resultaten. ,,Met dezelfde trainersstaf en dezelfde aanpak zie je gewoon dat we lekker en goed combinatievoetbal op de mat kunnen leggen. Het veldspel is oké, maar het afwerken moet stukken beter kunnen. Daar kunnen we nu ook in kleinere groepjes makkelijk op trainen los van de vele conditionele oefeningen. Als die scherpte en doortastendheid in de zestien er is, dan moeten we makkelijk bovenin mee kunnen draaien”, legde Henssen zo de vinger op de vooralsnog zwakke plek bij Meerburg.

Natuurlijk hoopt een ieder op een veilige doorstart van deze voetbalcompetitie in de vierde klasse A, maar hij kijkt ook breder terug op de afgelopen periode: ,,Mijn complimenten aan de club als ik zie hoe wij als selectie worden gefaciliteerd zodat alles veilig kan verlopen. Maar ook hoe het binnen de hele vereniging wordt geregeld, ook al blijft het veel improviseren.” Alles zo beluisterend van deze Meerburg-middenvelder weten we zeker dat hij bij de contacten met Limburgse vrienden en familie ook dan vol trots over zijn club aan de Rijndijk zal verhalen!

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read