HomeVijfde klasseFootball FactoryRoodenburg leeft zich uit op Football Factory

Roodenburg leeft zich uit op Football Factory

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Zaterdagmiddag werd op het complex van Roodenburg ‘gekelderd’ in de kelderklasse. In Leiden- Noord stond de derby tegen Football Factory op het spel. Twee Leidse ploegen, waarvan de thuisploeg met een lange en trotse historie, onderaan bungelt in de laagste voetbalklasse van de KNVB. De bezoekers doen het echter nog veel beroerder met een stevige laatste plaats. Zeker na de teloorgang van Leidsche Boys afgelopen week en de belabberde resultaten van de zondagtak van Sporting Leiden, zou dit tot zorgen moeten stemmen in “voetbalstad” Leiden. De bezoekers hadden in de LAV-seizoengids hun ambitie uitgesproken om dit seizoen minimaal in de middenmoot te eindigen, maar nu kan gezegd worden dat dat door een te roze bril gezien werd.

Er werd gespeeld op het hoofdveld van Roodenburg, dat inmiddels vrij is van engerlingen (googelt u maar). Met technisch voetbal en felle druk op hun tegenstander lieten de blauwzwarten zien te hunkeren naar een overwinning. Na tien minuten was het zover, een gezocht doelpunt. 1-0 door Youssef Er-Rabt. Kort daarna viel de tweede voor de thuisclub. Een voorzet op maat vanaf rechts bereikte Souli Mkadmi, die op de keeper kopte. De bal stuiterde richting Vasco Corte Real en die aarzelde niet. Binnen het kwartier 2-0 en gezien het spel van Football Factory leek die achterstand al onoverbrugbaar. De bezoekers kwamen aan agressiviteit en snelheid tekort, al leek het na twintig minuten wel dat zij door intelligent te counteren iets konden forceren. Ze kwamen een paar keer goed op en dat resulteerde in een doelpunt door Maikel van Doorn, die de bal onder de keeper doorschoof.

De club uit Noord verloor even grip op de wedstrijd en de in eerste instantie wat houterig ogende Factorianen hadden toch wel voetbalvernuft en zo nu en dan snel spel in de benen. Roodenburger Mkadmi begon zijn teamgenoten op te peppen. Hij deed dat met iets te veel emotie, maar zijn bedoelingen waren goed. Na een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel van Football Factory was het middenvelder Abdelnor Zoulali die de hele helft van zijn tegenstander overstak en de 3-1 maakte. Vlak voor rust werd het ook nog 4-1 uit een corner van Anas Kouskous, waaruit Sabir Serraj binnenkopte.

Zoals verwacht was het in de tweede helft wel klaar met de bezoekende partij, een vijfde doelpunt van de thuisploeg onderstreepte dat. Kouskous was de scherpschutter. De 5-2 door Justin Kohler was er een voor de statistieken en de rauwe realiteit voor de studentenploeg werd steeds meer een feit. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 7-2. Vooral het zesde doelpunt van Roodenburg bracht warmte in de harten van de schaarse bezoekers. Een halve omhaal, vanaf twintig meter, van Anas Bouchnafa verdween strak in de kruising! Mkadmi kon vlak voor tijd ook zijn welverdiende goal meepikken en liet de Factorianen nog verder in zak en as met een zwaar teleurstellende score op de ranglijst.

Meespelend trainer Pieter van Schie: ,,Ik heb dit seizoen te maken met een hoge doorstroom van spelers. Elke week spelen we in een andere samenstelling. Totaal heb ik iets van 58 man en door diverse omstandigheden heb ik nooit een vaste basiself. Daar komt bij dat er van die groep ook nog eens vijftien geblesseerd zijn. Maar eerlijk gezegd komen we ook stevig tekort aan kwaliteit. We gaven vandaag echt te veel ruimte weg.”

Roodenburg trainer  Lofty Omrani: ,,Ons trainingskamp in de winterstop in Agadir (Marokko) is duidelijk goed geweest voor de binding in de groep. Ik hoop dat we dit vol gaan houden en dan verwacht ik dat we tegen meer ploegen kunnen winnen. Alleen waar ik me wel aan erger, is dat we twee doelpunten weggeven. Dat kan tegen een sterker team fataal zijn. Ik ga hier echt op hameren tijdens de trainingen. Gelukkig hebben we een goede trainingsopkomst en ik ga eraan werken om de slordigheden uit ons spel te halen, en die jongens zelfvertrouwen aan te leren.

Opstelling Roodenburg: Van Stephout, Vasco Corte Real, Bouchlaf, Irdi, Mouchih (Bouchnafa), Belkhir, Serraj, Kouskous (Francisco Corte Real), Er-Rabt (Foudal), Zoulali, Mkadmi.

Opstelling Football Factory: Minnema, McKeever (Van Schie), Den Otter, Kohler, Van Delft, Van Doorn, Tijssens (Sels), De Gouw (Sutton), Peters, Naciri, Chvalovsky.

Foto’s: Eric van de Wijngaard (meer foto’s volgen!)