Warmunda vergelijken met clubs als Ajax, Hertha BSC en Napoli is niet heel geloofwaardig. Toch is het toegestaan deze vergelijking te maken want de club uit Warmond lijkt meer met deze clubs gemeen te hebben dan u zou denken. Ajax had Ronald en Frank de Boer. Bij Napoli stonden de Cannavaro’s onder contract en bij Hertha speelde de gebroeders Boateng. En Warmunda? Daar gaan de broers Sepehr en Sohrab Safi gezamenlijk in het eerste elftal spelen. De bedoeling is dat de broers met nog wat andere versterkingen succesvol gaan worden. De inzet is wellicht zelfs promoveren naar de derde klasse.

Sepehr Safi is 26 jaar en komt over van Teylingen, uitkomend in de 2e klasse op zondag. De spits kende met de Sassenheimers een enigszins tegenvallend seizoen. Het seizoen werd afgesloten op een teleurstellende twaalfde plek toen de bal stil kwam te liggen. Een plek die aan het einde van het seizoen zware promotie/degradatie wedstrijden had opgeleverd. Maar Safi had er alle vertrouwen in dat het tij zou zijn gekeerd. De aanvaller had het seizoen dan ook graag afgemaakt. ,,Wij hadden veel kwaliteiten in het team en stonden veel te laag in de competitie. Ik ben ervan overtuigd dat wij ons eenvoudig hadden kunnen handhaven in de 2e klasse.”

Met Warmunda heeft de aanvaller een nieuwe club gevonden. Weliswaar uitkomend in de vierde klasse, maar het is de bedoeling dat daar verandering in gaat komen. Warmunda heeft zich namelijk flink versterkt. Want waar dit seizoen werd beschouwd als een overgangsjaar vanwege het inpassen van veel jeugdspelers daar moeten volgend seizoen stappen worden gezet. Naast de gebroeders Safi hebben onder anderen ook Sjoerd Winkelman en Sam Witkamp besloten om volgend jaar uit te komen voor de club uit Warmond. De verwachtingen voor volgend seizoen zijn bij Sepehr Safi dan ook hoog. Zelf heeft de aanvaller als ambitie om minimaal 20 goals te maken en om met zijn ervaring en kwaliteiten een dragende speler te worden voor het team. ,,Het is de bedoeling dat de ervaren gasten, waaronder ik, de kar gaan trekken. Ik denk namelijk dat wij een ideale mix in het team hebben tussen ervaren spelers en jonge talenten. Het uiteindelijke doel is dan ook om te promoveren”, aldus de broer van Sohrab die overkomt van FC Boshuizen. Een mooie niet te onderschatten ambitie. Want de verwachting is dat ook volgende jaar het dit seizoen ongenaakbare SJC in dezelfde competitie gaat spelen.

Bij Warmunda gaat Sepehr dus samenspelen met zijn broer Sohrab. Dit was voor hem een belangrijke reden om voor Warmunda te kiezen. Bij FC Boshuizen speelden de broers al even samen in het eerste. Echter viel dat seizoen voor Sepehr Safi tegen door blessures. Volgend jaar dus hopelijk een volledig seizoen samen op het veld. Mogen wij hiervan iets verwachten? Op basis van de sterke punten van beide spelers misschien wel.  Kwaliteiten van Sepehr Safi zijn onder meer zijn balvastheid, techniek en geplaatste schot. Een belangrijke kwaliteit van zijn broer die op het middenveld gaat spelen is zijn traptechniek. Prima ingrediënten dus voor een mooi tandem.  Maar eerst de komende maanden doorkomen. Maanden die in het teken staan van het op peil houden van de conditie en het oppakken van diverse trainingsvormen met de selectie van Warmunda. De trainingen zijn namelijk sinds drie weken weer begonnen. En dat is na een voetballoze periode toch echt wel lekker, vertelt Sepehr Safi. Bovendien is er nu voldoende tijd om als team optimaal op elkaar ingespeeld te raken, de verwachting is namelijk dat de competitie pas op zijn vroegst in september begint. Laten we hopen dat wij toeschouwers dan weer welkom zijn op het charmante sportpark aan de Hereweg. Er staat namelijk iets te gebeuren in Warmond.

Jesse Kroezen