vrijdag, april 26, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgZure appel voor dapper Roodenburg

Zure appel voor dapper Roodenburg

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Onder barre omstandigheden werd het inhaalduel Hazerswoudse Boys-Roodenburg gespeeld op het kunstgrasveld in Hazerswoude-Dorp. De omstandigheden maakten dat het veld heel snel werd. Tel daarbij op dat beide ploegen zeer enthousiast van start gingen, in een hoog tempo met weinig rust aan de bal op een heel compact speelveld en u snapt dat het spel heel onrustig oogde met veel foute keuzes aan de bal.

Beide trainers stuurden een 1:4:3:3 formatie de wei in en hanteerden een positieve spelopvatting door hun teams bij balbezit snel de aanval te laten kiezen. Vanaf het begin was te zien dat de Boys van trainer Wilco Wapenaar moeite hadden om in hun favoriete spel te komen. Bij balbezit een snelle circulatie vaak via Jari Meertens die overal te vinden is en bij balverlies van de tegenstander direct pijn doen via een goed uitgevoerde counter. Twee kenmerken van de ploeg in het zwart en wit.

De ploeg van trainer Wim Filippo liet zien dat Roodenburg was gekomen om een resultaat te halen. De manschappen zaten er kort op en ontregelden de opbouw van Hazerswoudse Boys. In balbezit lieten zij zien over de nodige kwaliteiten te beschikken met snelle behendige vleugelspitsen (Annas Kouskous en Aimen Mizab), een controleur die goed vanuit zijn positie blijft spelen en de gaatjes dichtloopt (Abdannor Zoulali), een prima centraal duo zowel in het duel als aan de bal (Hakim Bouchlaf en Younes Oulmoudem) en een overtuigende keeper (Khalid Makkor).

Dat maakte dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren en er een vermakelijk duel ontstond met de nodige speldenprikken voor beide doelen. Zo testte Oulmoudem van afstand de prima keepende Patrick van der Reest met een enorme pegel in de bovenhoek. En creëerde Meertens met wat kap en draaiwerk zichzelf een enorm kans die hij jammerlijk naast schoot.

Ook Mizab kreeg na een schitterend hakje van Bouchlaf nog een goede mogelijkheid, maar Van der Reest was net op tijd zijn doel uit. Beide keepers waren goed in vorm want ook Makkor tikte een goed ingeschoten bal van Jasper Stolwijk prachtig uit de bovenhoek.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld waarbij wel het manco van Roodenburg in beeld kwam, het missen van kansen. Mizab kon profiteren van slordig balverlies en ging recht op het doel af. Zijn laatste aanraking was niet goed waardoor hij iets links van het doel uitkwam en echt hopeloos faalde door de bal met links ver naast te schieten. Diverse momenten waren er voor Roodenburg om op voorsprong te komen maar het vizier stond niet op scherp of Van der Reest lag in de weg.

Dan weet je het vaak al, de treffer valt aan de andere kant. In de slotminuten leed Roodenburg cruciaal balverlies waardoor Ivo Vogelaar richting vijandelijk doel kon versnellen. Hij werd onreglementair gestuit waardoor de goed leidende Van Polanen niets anders kon dan naar de stip wijzen. Nick Moerland wist hier wel raad mee en zette de Boys op een 1-0 voorsprong in de dying seconds.

Niet lang daarna klonk het eindsignaal en dropen de Roodenburgers teleurgesteld af.

Basisopstelling Hazerswoudse Boys: Van der Reest, Van Meurs, Tijssen, Moerland, Kraan, Meijer, Blonk, Stolwijk, Van Vliet, Meertens, Vogelaar.

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, Bardaa, Bouchlaf, Oulmoudem, Rijsdam, Zoulali, Belkhir, Bouchnafa, Mizab, Kouskous, Mkadmi.

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read