vrijdag, april 26, 2024
HomeBekerVoorschoten’97 redt het niet tegen HOV/DJSCR: 1-2 (districtsbeker)

Voorschoten’97 redt het niet tegen HOV/DJSCR: 1-2 (districtsbeker)

-

Districtsbeker, groep 2, poule  5-Voor de tegen de zon knipogende toeschouwers langs de lijn of de fanatieke aanhang van Voorschoten’97 zondag op het terras was het goed toeven op sportpark Adegeest. Voor de spelers binnen de lijnen was het een totaal ander verhaal. Het was heet, het kunstgras brandde aan de voeten en de eerste serieuze wedstrijd bleek een aanslag op de conditie. Behoudens enkele krampgevallen hielden de spelers zich toch opvallend goed staande en dat is een compliment waard. HOV/DJSCR ging met een 1-2 zege aan de haal. Geen schande voor groen en geel, want er liepen met name in de voorhoede een paar hele knappe voetballers rond bij de Rotterdamse selectie. De 1-2 was dus even verdiend als verklaarbaar.

Rachid el Khaliki, spits van de bezoekers, mag dan aan het ‘uitbollen’ zijn in de derde klasse, het blijft een heerlijke voetballer om in je team te hebben, maar aanzienlijk minder om tegen te spelen. De techniek van de ex-prof is nog steeds om je vingers bij af te likken en als geen ander weet hij positie te kiezen. Samen met Samir Guerrouj was hij telkenmale een plaag voor de Voorschoten’97 defensie.

Het eerste doelpunt na een minuut of drie had echter niet zozeer te maken met het surplus aan kwaliteit van de voorwaartsen van de bezoekers als wel aan wat gestuntel achterin bij Vooorschoten’97 waarvan Guerrouj van profiteerde. Later kon men een schitterende actie van El Khaliki bewonderen, waarbij hij diverse verdedigers van Voorschoten uitkapte. Een passend vervolg kreeg de actie niet, omdat hij naast schoot.

Was Voorschoten’97 niet meer dan een figurant en een willoos speeltuig van de Rotterdammers? Geenszins. Doelman Jeandickson Pauletta moest meermalen al zijn kwaliteiten aanspreken om een doelpunt van de thuisploeg te voorkomen. Een knappe pegel haalde hij uit de winkelhaak en op een uitstekende vrije trap van Timo van Aken had hij een passend antwoord. Dat het bij rust 0-1 was, gaf de geel-groenen het idee dat er toch wat was te halen deze middag.

De waarheid was weerbarstiger. Hoop Op Vooruitgang/De Jonge Spartaan SCR Combinatie Rotterdam nam de teugels stevig in handen en ging op zoek naar het doelpunt dat de mannen van Dennis Luhulima definitief op de knieën te krijgen. Bij de 0-2 van El Khaliki, na een prachtige aanval, leek het zover. De onverwachte 1-2 van Roy Elligens was een tik voor de bezoekers, maar het ontbrak Voorschoten’97 aan kracht en klasse om HOV/DJSCR echt in problemen te brengen. Voorschoten’97 was deze zondagmiddag een hard werkend collectief, maar de extra klasse die de Rotterdammers op het veld hadden ontbrak.

Voorschoten’97-HOV/DJSCR 1-2. Guerrouj 0-1, El Khalifi 0-2, Elligens 1-2.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Van der Born, Mulder, Hajer, Vijlbrief, Oerlemans, Van Aken, Maas, Elligens, Sarmastzada, Van den Heuvel.

Basisopstelling HOV/DJSCR: Kloppert, Attulki, Luyken, Salazar, Rodigues, El Oiskiri, Guerrouj, Isak, Pauletta, Ikachoura, El Khalifi.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read