dinsdag, januari 31, 2023
HomeSportiff LAV Cup 22-23Poule JDoelpuntenfestijn bij FC Lisse O23-UVS

Doelpuntenfestijn bij FC Lisse O23-UVS

-

In poule I schakelde tweedeklasser FC Lisse O23 gisteravond uit. Op Ter Specke werd het na een open en leuke wedstrijd 4-5 voor de Leidenaren, die hard onderweg zijn naar plaatsing voor de volgende ronde. De trainers hadden na afloop hun analyse klaar.

Arnold Overdijk namens UVS: ,,FC Lisse startte in een moordend tempo met goed verzorgd voetbal en door hoog druk te zetten. Ze probeerden ons te dwingen via de buitenkant op te bouwen en zo in balbezit te komen. Wij bleven echter rustig en werden geholpen door een fout bij hun achterin zodat het snel 0 1 werd. FC Lisse bleef het tempo erin houden, alleen als wij in hun 16 kwamen, scoorden we. In de tweede helft kon FC Lisse het tempo niet volhouden en bleef UVS makkelijk op de been. Als we wat rustiger waren geweest, had de uitslag hoger kunnen uitvallen. Bij ons vielen de sterk spelende Emmanuel Brown en Boy Tetteroo op. Uiteraard ook spits Daan van der Zwaan (3 x scorend waarvan 1 vanaf de middenlijn over de keeper heen). Het was een leuke pot voor de neutrale toeschouwer. Veel goals, leuk voetbal. Weinig gezeik in het veld. Dat laatste ook niet onbelangrijk.”

Ronny Grimbergen over zijn ploeg. ,,We speelden een lastige pot. We waren vaak slordig en dat betekent dat we regelmatig in de omschakeling moesten. Eigenlijk liepen we achter de feiten aan. Wat mij betreft was Sinterklaas al vroeg in Lisse. Ik denk dat we vier van de vijf tegengoals hebben weggegeven. Moeilijk om dan nog te winnen. Dan hadden we er dus zes moeten maken en dat komt nu eenmaal niet vaak voor. We hebben onszelf in deze poule nu al tweemaal tekort gedaan. Echt jammer. Blijft staan dat dit super nuttige potjes zijn en daarom alleen al doen we graag mee aan dit toernooi.”

Voor FC Lisse scoorden Dilano Wegkamp en drie keer Luca Tarani.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read